Noi membri continuă să se alăture celei mai mari comunități Bitcoin de pe Reddit, r/Bitcoin. Subreddit-ul a atins recent pragul de 1,2 milioane de abonați după ce a înregistrat o intensificare explozivă a traficului în acest an.


Litecoin, cunoscută popular sub denumirea de argint după aur reprezentat de criptomoneda Bitcoin, s-a bucurat întotdeauna de poziția sa obținută în urma numeroaselor acțiuni de dezvoltare a rețelei proprii. În cazul soluției de scalare Layer-2, Lightning Network, [LN], Litecoin a fost prima rețea în care această tehnologie a fost aplicată. Pentru a aborda noțiuni precum proprietatea activelor de a fi fungibile și confidențialitatea, Fundația Litecoin lucrează îndeaproape cu dezvoltatorul proiectului Grin++, David Burkett, în vederea implementării design-ului de blockchain MimbleWimble prin intermediul unor blocuri de extensie în cadrul Litecoin.


Un miliard de XRP deținut de către Ripple tocmai a fost eliberat din custodie, devenind disponibil pentru start-up-ul cu sediul în San Francisco în vederea vânzării către instituții și exchange-uri cripto.

Aceasta face parte din rutina lunară implementată de către Ripple la finele anului 2017. La acea dată, Ripple a blocat 55 miliarde XRP în cadrul unor conturi diferite de custodie – fiecare dintre acestea deținând câte 1 miliard XRP.


Rata de hash a Litecoin a scăzut cu 70% din cei 520 de terahash înregistrați în luna iulie la 150 de terahash în prezent.

Criptomoneda a suferit o înjumătățire a valorii în timpul verii când prețul acesteia a ajuns undeva în jurul a 150 USD. Acest preț a scăzut cu două treimi, ajungând sub valoarea de 50 USD.


Microsoft, dezvoltatorul major de jocuri video, Eidos, și compania de gamebook, Fabled Lands, dezvoltă împreună un joc de cărți ce are la bază tehnologia blockchain și este bazat pe seria best-seller gamebook din 1980.

Conform unui comunicat de presă lansat în data de 1 decembrie, noul joc de cărți se va baza pe seria de cărți de jocuri de aventură best-seller în anii 1980, „The Way of the Tiger” de Jamie Thomson and Mark Smith.


Pe 29 noiembrie, Banca Centrală a Rusiei, a atacat Bitcoin, susținând că moneda locală, Rubla rusă, ar trebui să fie unicul mijloc național de plată.

Cum nimic nu a fost încă bătut în cuie, Banca Centrală a Rusiei analizează posibilitatea de a interzice efectuarea de plăți prin intermediul Bitcoin la achiziția de bunuri și servicii, datorită riscurilor aferente naturii volatile a criptomonedelor.


Fondul Monetar Internațional (IMF) recomandă Georgiei să includă veniturile provenite din tranzacții cu criptomonede și activități de cripto minare în cadrul balanțelor comerciale externe.

Sugestia IMF este pertinentă, dat fiind faptul că Georgia ocupă locul al 4-lea în topul celor mai mari producători de criptomonede din activități de minare. Așadar, guvernul ar trebui să ia în considerare venitul provenit din desfășurarea acestor tipuri de activități.


Guvernul SUA a anunțat că un cercetător din cadrul Fundației Ethereum a fost arestat chipurile pentru susținerea „unei prezentări și oferirea de consultanță în scopul folosirii criptomonedelor și tehnologiei blockchain în vederea ocolirii sancțiunilor” acțiuni îndreptate împotriva Coreei de Nord.

Aceștia spun că Virgil Griffith a susținut o prezentare în Coreea de Nord intitulată „Pace și Blockchain”, iar un agent special din cadrul FBI susține că Griffith a explicat cum tehnologia blockchain și criptomonedele pot fi folosite de către Coreea de Nord în scopul spălării banilor și ocolirii sancțiunilor.


China a demarat ceea ce poate fi considerată faza a doua de desfășurare a procesului de digitalizare a yuan-ului. Prin desfășurarea de acțiuni de control asupra capitalului pilotate în cadrul a trei mari provincii din țară, cel de-al doilea pas în vederea digitalizării, iar în final de implementare a yuan-ului digital ar putea să conducă la emiterea unei versiuni digitale a cardurilor de identitate.