O știre recent lansată în cadrul unui subreddit Bitcoin a semnalat o descoperire șocantă referitoare la numărul total de criptomonede Bitcoin pe care câteva dintre cele mai mari exchange-uri din lume le dețin la această dată în portofele electronice neconectate la Internet (portofel cold). Postarea include un screenshot realizat în cadrul aplicației de gestionare a portofoliului și platformă cripto BitUniverse ce prezintă monedele BTC deținute de către aceste platforme și indică Coinbase ca fiind cea mai bogată dintre platforme.

Conform postării, exchange-ul cu sediul în California, a preluat conducerea clasamentului cu un total de 966.230 BTC, ceea ce valorează aproximativ 7,1 miliarde USD. Deși Coinbase nu deține acces direct la aceste active întrucât acestea sunt deținute de platformă ca parte a ofertei aflate în custodie, compania deține totuși cheile de accesare a fondurilor.


Contractele futures reprezintă una dintre activitățile cele mai comune desfășurate în cadrul piețelor tradiționale financiare, iar în cazul sectorului criptomonedelor lucrurile stau asemănător.  În prezent există o multitudine de platforme ce oferă opțiuni de tranzacționare a contractelor futures, iar liderul acestora din punct de vedere al marjei profitului obținut este OKEx, platformă ce a reușit să câștige renumele de cel mai mare exchange de contracte futures cu criptomonede din lume.


Michael Novogratz, fost manager al fondurilor hedge și totodată fondator al Galaxy Digital, o bancă comercială ce oferă servicii cripto, susține că demersurile luate în vederea continuării controversatului proiect Libra condus de către Facebook ar putea avea un impact negativ asupra pieței activelor digitale, ducând la o scădere considerabilă a prețurilor criptomonedelor Bitcoin și Ethereum.  


Rețeaua Monero a încheiat cu succes un upgrade ce a fost programat pentru data de 30 noiembrie. Printre alte atribute, algoritmul de minare RandomX a fost introdus în vederea scăderii necesității echipamentelor ASIC și îmbunătățirea eficienței CPU-ului.


Website-ul schemei Ponzi a criptomonedei OneCoin, și-a încetat în sfârșit activitatea, la luni bune după ce autoritățile din SUA au acuzat unul dintre fondatorii săi de fraudă.

Conform observației făcute în data de 1 decembrie de către site-ul de monitorizare a fraudelor, BehindMLM.com (MLM), OneCoin.eu nu mai este activ din data de 30 noiembrie.


Banca Centrală din Sri Lanka dorește să dezvolte o platformă blockchain bazată pe standardul european „cunoaște-ți clientul (KYC)”.

Prin intermediul unui apel deschis postat în cadrul website-ului propriu în data de 29 noiembrie, banca a anunțat că se află în căutarea unor companii din domeniul tehnologiei ce pot dezvolta un „prototip” de sistem comun KYC dedicat industriei bancare.


Portofelul electronic ce urmează să fie în curând lansat de către compania Kakao pentru criptomoneda “klay” va fi compatibil cu aplicații blockchain și token-uri bazate pe tehnologia blockchain-ului Klaytn.

Aceasta este vestea bună pentru fani. Mai puțin îmbucurător este faptul că lansarea portofelului – denumit Klip ce va fi inclus în cadrul aplicației de mesagerie a companiei, KakaoTalk – a fost amânată pentru prima jumătate a anului 2020, conform știrilor prezentate de căre CoinDesk Korea în cursul zilei de luni. GroundX, subsidiara blockchain a Kakao, a anunțat Klip în luna august, programând lansarea produsului spre sfârșitul anului 2019.


Softbank, una dintre cele mai populare bănci din Japonia, a anunțat lansarea unui nou tip de card de debit destinat clienților săi. Conform relatărilor, banca va începe să furnizeze carduri de debit echipate cu cipuri Internetul lucrurilor [Internet of Things (IoT)], ce vor putea fi folosite și drept portofele electronice destinate criptomonedelor.


Jack Dorsey, CEO în cadrul Square și Twitter, a afirmat că Africa va defini viitorul, mai ales în cazul Bitcoin (BTC). Această afirmație sosește ca urmare a unei călătorii a lui Dorsey în Africa, în timpul căreia acesta a participat la o întâlnire pe tema Bitcoin (BTC) ce a avut loc în Ghana.