Un număr de 11.580.000 de criptomonede Bitcoin, valorând aproximativ 84 miliarde USD, nu au fost mutați în mai mult de 1 an. Această cantitate reprezintă aproximativ 64% din cantitatea totală de Bitcoin minată până în prezent. Numărul rămas latent timp de 12 luni, conform știrilor publicate de către BitInfoCharts, este cu atât mai uimitor dată fiind volatilitatea prețului Bitcoin.  


Un tribunal din SUA a dispus ca trei angajați ai companiei Telegram – incluzându-l pe CEO-ul companiei, Pavel Durov – să depună mărturie în cadrul procesului deschis împotriva Telegram de către Comisia de Valori Mobiliare.

Aceasta a înaintat un ordin de restricție de urgență împotriva Telegram la mijlocul lunii octombrie, în temeiul opiniei conform căreia token-urile GRAM sunt titluri de valoare, cerere pe care compania a  respins-o.


Paul Brody, Global Blockchain Lead în cadrul uneia dintre cele mai importante companii de audit, EY, a anunțat lansarea unei noi actualizări a librăriei unui cod public ce utilizează zk-snarks în cadrul lanțurilor de aprovizionare din blockchain-ului public Ethereum.


Bitfinex a devenit primul exchange cripto major ce a integrat rețeaua Lightning Network ce reprezintă o soluție de scalabilitate „Layer 2” pentru Bitcoin (BTC) ce facilitează tranzacții instante percepând practic un comison egal cu zero.


Microsoft și Enjin au realizat un parteneriat pentru a dezvolta Azure Heroes – un proiect ce recompensează pe cei ce contribuie în cadrul comunității prin postare de conținut, creare de demo-uri, construire de mostre de coduri și creare de conținut în cadrul blogurilor despre Azure.


Nornickel, o companie minieră majoră din Rusia, a început testarea propriei platforme digitale destinată tranzacționării de metale.

Conform unei știri publicate de către Bloomberg în data de 5 decembrie, Nornickel a început testarea platformei sale pentru token-uri aferente metalelor în colaborare cu Grupul Trafigura Ltd, o companie ce se ocupă cu transportul de minerale și produse petroliere, Traxys SA, o companie ce oferă soluții financiare și logistice industriei metalelor și Umicore SA, un grup specializat în tehnologia materialelor și reciclare. Mai exact, platforma este concepută pentru a permite clienților să achiziționeze token-uri digitale susținute de metale, iar apoi să le tranzacționeze în schimbul unor resurse fizice.


Great North Data, o firmă renumită de minare Bitcoin cu sediul în Canada, a dat faliment conform știrilor publicate de presa locală. Publicația citând din datele menționate în cadrul unui raport de faliment, a menționat că 13,2 milioane dolari canadieni au fost trecuți la pasive, în timp ce 4,6 milioane dolari canadieni au fost trecuți la active în cazul companiei de minat susținută de guvern.


Deși ministrul Transformării Digitale din Ucraina a fost numit în funcție relativ recent în luna august,  acesta a fost deosebit de activ până în prezent în domeniul cripto. De exemplu, a realizat un parteneriat cu Binance în vederea formulării unor noi reguli pentru domeniul cripto. Totuși, ministrul își dorește să învețe în continuare și de la țările vecine.

În cursul zilei de miercuri, portalul online al guvernului ucrainean a anunțat că ministrul Transformării Digitale a realizat un parteneriat cu Currency.com, un serviciu belarus ce ar constitui primul exchange reglementat din regiunea Comunității Statelor Independente (CIS) ce oferă suport pentru criptomonede, monede fiat și active tokenizate. Pe de altă parte, Ucraina este de asemenea un stat din cadrul CIS.


Mike McGlone din cadrul Bloomberg consideră că piața bull în cazul Bitcoin se află în rapidă creștere, atâta vreme cât nivelul cheie de 6.500 USD se va menține în viitorul apropriat. Mai exact, analistul a mers atât de departe încât să afirme că „este doar o chestiune de timp” până când BTC va depăși pragul cheie de rezistență atingând valoarea de 10.000 USD.


Banca Centrală Europeană (ECB) ar putea lua în considerare posibilitatea de a emite propria monedă digitală Euro dacă sectorul privat nu va reuși să garanteze o schimbare convenabilă privind efectuarea de plăți transfrontaliere. Știrea a fost publicată de către Bloomberg în data de 4 decembrie.