Conform unui comunicat lansat de către publicația finaciară, Caijing, Banca Populară a Chinei (PBoC) va demara acțiunea de testare a monedei digitale proprii în Shenzhen și Suzhou prin realizarea unui parteneriat cu Huawei și principalele bănci comerciale din cadrul Chinei.


Agenția de Administrare Fiscală a Statelor Unite încercă de mult timp să găsească cea mai bună modalitate de identificare și impozitare a deținătorilor de criptomonede. Agenția a emis un nou format ce vizează obținerea de informații privind achiziția, schimbul și vânzarea de Bitcoin precum și a altor tipuri de active digitale.


Block.one, compania mama din spatele EOS, a anunțat data lansării propriei rețele sociale, Voice. Compania plănuiește să lanseze o versiune beta a Voice în data de 14 februarie 2020. Anunțul a indicat de asemenea faptul că „zeci de mii” de utilizatori s-au înscris deja în cursul ultimelor luni.


CAPE CANAVERAL, FLORIDA – la ora 12:29 EST în ziua de joi, un portofel electronic construit de către dezvoltatorii de la SpaceChain a intrat în stratosferă la bordul navetei spațiale, Falcon 9.

În momentul în care a ajuns la bordul Stației Spațiale Internaționale, nodul de 1 kg – doar o mică fracțiune din încărcătura totală a misiunii de reaprovizionare ce cântărea 2.600 kg – a devenit primul nod activ Bitcoin din cadrul ISS.


Senatorul Bernie Sanders, și-a anunțat planul în cursul zilei de vineri, privind oferirea de Internet de mare viteză pe tot teritoriul SUA. Costul acestui proiect este de 150 miliarde USD și ar putea asigura infrastructura necesară furnizării de Internet de mare viteză fiecărui cetățean american, sub forma unui „drept fundamental”. Aceasta ar putea constitui în final un avantaj pentru Bitcoin.   


Din ce în ce mai puțini oameni au utilizat criptomoneda orientată spre confidențialitate, Zcash,în cursul anului trecut, conform datelor furnizate de către analiștii de date din cadrul Coin Metrics. De asmenea și prețul acesteia a avut de suferit.

După înregistrarea unui vârf de mai mult de 100.000 de adrese active în luna ianuarie a anului 2018, Zcash a observat cum acest număr a început să scadă în mod gradual. Procesul a început lent, Zcash deținând în continuare mai mult de 90.000 de adrese active până în luna iunie a anului 2018.


Monero și-a actualizat recent rețeaua, în concordanță cu eforturile sale constante de a evita centralizarea ASIC-urilor. Una dintre actualizările majore ale rețelei a inclus tranziția algoritmului de minare de la CryptoNightR la RandomX. Noul algoritm nu doar creează minerilor ASIC un dezavantaj ci și limitează minarea GPU într-o oarece măsură. Principalul obiectiv al tranziției realizată în cazul algoritmului a fost acela de a oferi minerilor CPU un avantaj, considerându-se a fi o măsură egalitară și prin aceasta facilitându-se distribuția puterii computaționale.


În cursul lunii trecute, MakerDAO a lansat noua sa versiune de stablecoin, Multi-Collateral DAI [MCD], care se poate tranzacționa nu doar în cadrul platformei Ethereum cât și in cadrul platformei Basic Attention Token [BAT], a companiei Brave, spre deosebire de Single-Collateral DAI [SAI] ce s-a restricționat doar la platforma Ethereum. În vreme ce aceasta pare a fi o măsură eficientă întrucât numărul total de criptomonede DAI aflate în circulație a depășit 50 de milioane, posibilitatea de a lega DAI de alte monede în afară de USD este totuși pusă la îndoială. Fondatorul MakerDAO, Rune Christensen, a clarificat acest subiect în cadrul unui podcast.   


Crusoe Energy Systems, o companie din Denver ce transformă gazele naturale în energie destinată marilor consumatori informatici, plănuiește să construiască un nou centru de minare Bitcoin. Compania va instala 70 de unități anul viitor, fiecare cu o capacitate de aproximativ 1 megawatt (MW), a afirmat Chase Lochmiller, CEO Crusoe, pentru Bloomberg în cadrul unui interviu publicat sâmbătă. Crusoe a colectat suma de 70 milioane USD investiții de capital în vederea finanțării proiectelor sale.