Rezumatul zilei: știri din sfera cripto prezentate pe scurt.

După strângerea a mai mult de 43 de milioane USD cu o ofertă inițială de 125 de milioane USD în cadrul etapei de pre-vânzare, Orchid Labs listează acum token-ul propriu orientat spre confidențialitate începând cu ziua de vineri în cadrul exchange-ului Coinbase, conform știrilor lansate de cele două companii. Aceasta a urmat unei perioade de testare în urma căreia platforma de tranzacționare a încadrat token-ul OXT într-o categorie ce include 17 active digitale aflate în dezvoltare.  


Rezerva Monetară Internațională Blockchain (IBMR) și compania blockchain Algorand lansează în parteneriat o platformă de microfinanțare și un token dedicat în vederea promovării incluziunii financiare în Asia de Sud – Est.

Conform unui comunicat de presă publicat în data de 12 decembrie, parteneriatul dintre cele două entități are ca obiectiv dezvoltarea și lansarea unui ecosistem de microfinanțare ce are la bază tehnologia blockchain a Algorand în încercarea de a impulsiona incluziunea financiară în rândul clasei muncitoare sărace din mediul urban al regiunii. În cadrul acestei inițiative, părțile vor introduce de asemenea un token denumit Asia Reserve Currency Coin (ARCC).


Conform relatărilor, populara platformă de socializare din China, Weibo, ar fi închis contul lui Justin Sun. Fondatorul și CEO-ul Tron este unul dintre cei mai influenți oameni din cadrul comunității cripto, iar închiderea contului său ar putea fi văzută ca fiind o consecință a reticenței pe care China o are față de criptomonede.


Uriașul grup bancar olandez, ING Group, ce are sediul în Amsterdam și o valoare a activelor totale de 887 miliarde USD, dezvoltă în acest moment servicii de custodie destinate criptomonedelor conform unor surse anonime din interiorul băncii. ING a confirmat această știre într-un interviu acordat Reuters, menționând că a identificat oportunități multiple atât în cadrul sectorului stablecoin cât și în cel al token-urilor, aceasta adăugându-se faptului că grupul este în acest moment implicat într-un proiect de dezvoltare de tehnologie dedicată activelor digitale ce va permite clienților săi să folosească servicii conforme pentru a intra în mediul cripto.


Bitmain, cea mai mare firmă de minare cripto din lume, își extinde lanțul de distribuție intrând pe piața din America de Sud prin intermediul unor parteneriate realizate cu două firme de consultanță de minare cripto.

Marele producător de echipamente de cripto minare din China își va extinde vizibilitatea globală prin intermediul Fastblock care va fi principalul distribuitor în Brazilia și Bit5ive, o firmă cu sediul în Miami ce va distribui echipamente Antminers în cadrul a mai mult de 30 de țări din America Latină, America Centrală și Caraibe, potrivit unui anunț făcut de Bitmain în data de 12 decembrie.


Franklin Templeton, o companie globală de administrare a activelor cu o valoare mai mare de 700 miliarde USD a activelor clienților administrați, a condus o rundă de finanțare a startup-ului blockchain, Proof of Impact, fără a dezvălui însă suma investită.   

Afacerea Proof of Impact cu sediul în Amsterdam a lansat știrea în cursul zilei de miercuri, afirmând că în cadrul primei runde de investiții instituționale au participat de asemenea și Ausum Ventures, Crypto Valley Venture Capital și Fondul Pangea Blockchain. 


Conform CEO-ului Alex Melikhov, stablecoin-ul EOSDT al Equilibrium este acum susținut de către contracte smart ce vor conferi utilizatorilor sume însemnate în cazul în care token-ul susținut de dolarul american se prăbușește sub plafonul de garantare. Asemănător agenției FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) a Statelor Unite ce asigură depozitele tradiționale ale consumatorilor împotriva retragerilor masive de capital, Melikhov a afirmat că aceste contracte smart aduc siguranță și stabilitate în cazul producerii „lebedelor negre”.


Exchange-ul cripto, Binance și platforma de tranzacționare peer-to-peer (P2P), Paxful, au realizat un parteneriat în vederea introducerii criptomonedei Bitcoin publicului larg.

Parteneriatul va permite utilizatorilor Binance să acceseze platforma Paxful direct de pe Binnace.com pentru a cumpăra Bitcoin (BTC) prin intermediul a zece monede fiat: Rubla Rusă (RUB), Dongul Vietnamez (VND), Rupia Indoneziană (IDR), Naira Nigeriană (NGN), Peso-ul Columbian (COP), Lira Sterlină (GBP), Peso-ul Mexican (MXN), Dolarul Canadian (CAD), Euro (EUR) și Peso-ul Argentian (ARS).  


Retrospectiva zilei de 12 decembrie 2019 prezentată de către cryptoromania.ro.