Rezumatul zilei: știri din sfera cripto prezentate pe scurt.

Autoritățile din SUA au acuzat un bărbat din Pennsylvania pentru conspirare în vederea comiterii de fraude electronice și șantaj prin intermediul schemei SIM swap ce viza directori executivi și investitori.

SIM-swapping – escrocherie cunoscută și sub denumirea de port-out – implică furtul numărului de telefon în scopul de a folosi în interes personal conturi financiare sau de social media conectate la Internet, aceasta datorită faptului că multe companii apelează la trimiterea de mesaje sau inițierea de apeluri pentru autentificarea clienților.


Potrivit presei locale, Banca Coreei a început să angajeze experți din sectorul activelor financiare ceea ce indică faptul că aceasta ar putea începe procesul dezvoltării propriei monede digitale. Banca a adăugat faptul că cei mai de succes candidați vor conduce procesul de cercetare în domeniul soluțiilor blockchain și platformelor destinate efectuării de plăți digitale.  

Banca Coreei nu a confirmat sau infirmat încă dacă își va lansa propria monedă digitală dar acest lucru este foarte probabil dat fiind faptul că statul chinez se află deja mult înainte cu privire la acest proiect, iar Japonia se află în faza de cercetare.


Uphold, o platformă financiară digitală ce furnizează accesul în vederea efectuării de investiții și plăți prin intermediul tehnologiei blockchain, a anunțat realizarea unui parteneriat cu compania ce acordă împrumuturi cripto, Salt. Together. Cele două entități plănuiesc să acorde utilizatorilor împrumuturi cash sau în stablecoins utilizând criptomonedele drept garanție.

Cei 1,7 milioane de utilizatori ai Uphold pot asigura acum împrumuturile prin intemediul companiei Salt pentru criptomonedele Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH) și XRP. Integrarea celor două platforme va avea drept efect mărirea gradului de acces la lichidități, permițând utilizatorilor să obțină valoare adăugată fondurilor de cripto deținute.


Fundația Pacific Link va utiliza serviciile educaționale oferite de către Beowulf Blockchain pentru a ajuta victimele traficului de carne vie și copii dezavantajați să obțină abilitățile și resursele necesare pentru a putea prospera în societate, potrivit știrilor publicate în data de 12 decembrie de către EconoTimes.    


Exchange-ul cripto, Bitfinex, a integrat un instrument de conformitate aparținând firmei de analiză blockchain în vederea monitorizării tranzacțiilor cripto în timp real.

În cadrul unui comunicat publicat joi, Chainalysis a afirmat că software-ul propriu de conformitate “Know Your Transaction (KYT)” va ajuta Bitfinex să supervizeze volume mari de activități cripto și să identifice tranzacțiile cu risc crescut, în mod continuu. Aceasta va ajuta exchange-ul să se poată concentra asupra celor mai urgente tipuri de activități și totodată să întărească gradul de conformitate cu normele în vigoare.


Criptomoneda XRP a Ripple, cea de-a treia mare criptomonedă din punct de vedere al capitalizării de piață, a fost menționată în cadrul unui document oficial emis de către guvernul SUA pentru prima dată de-a lungul existenței sale.

Biroul pentru protecția financiară a consumatorilor (CFBP), agenția independentă a SUA ce este responsabilă pentru protecția consumatorilor din sectorul financiar, a propus sporirea gradului de securitate în cazul regulii privind remiterile, ceea ce va permite reducerea costurilor de conformitate pentru instituțiile ce realizează un număr limitat de transferuri în cursul unui an.  Astfel, furnizorii ce procesează 500 sau mai puțin de 500 de remiteri anual vor beneficia de această zonă de protecție.


Autoritățile din SUA au acuzat un bărbat de 23 de ani din statul Pennsylvania în cursul zilei de miercuri, de un presupus furt de criptomonede, ce au fost sustrase din posesia unui director executiv prin intermediul unei scheme SIM-swapping.

Anthony Francis Faulk a fost adus în fața instanței din Districtul de Nord din California și acuzat de conspirare la comiterea unei fraude electronice și șantaj. În cadrul presupusului complot, bărbatul ar fi folosit fondurile furate pentru a cumpăra mașini, un ceas Rolex, o casă, drepturi de autor pentru câteva cântece și un inel cu diamant, conform documentelor judiciare.


Eran Eyal, CEO Shopin, a pledat vinovat în fața acuzațiilor care i-au fost aduse. Bărbatul a fost acuzat de desfășurarea unei ofertări neînregistrate de titluri de valoare în cadrul unei ICO (Initial Coin Offering) ce a condus la colectarea unei sume totale de 42 milioane USD. Comisia de Valori Mobiliare a depus plângere împotriva lui Eyal conform unei știri publicată în cursul zilei de miercuri. Eyal cetățean al Africii de Sud și Israelului cu reședința în New York, a plănuit să construiască un sistem de marketing bazat pe tehnologia blockchain ce dorea să obțină informațiile de achiziție ale utilizatorilor. Potrivit afirmațiilor făcute de către Comisia de Valori Mobiliare, Eyal nu a dezvoltat această platformă și nici nu a deturnat aceste fonduri în scop personal – exceptând suma de 500.000 USD repartizată pentru plata chiriei, shopping și plata serviciilor unei agenții de escorte. Eyal a mințit în mod repetat investitorii furnizându-le nume false de parteneri și membrii acelui proiect inițiat de către un important antreprenor rămas anonim.  


Retrospectiva zilei de 13 decembrie 2019 prezentată de către cryptoromania.ro.