Ripple dezvăluie noi detalii privind expansiunea monedei proprii XRP – prin intermediul platformei transfrontaliere de remitențe denumită On-Demand Liquidity (ODL).

Eric van Miltenburg, șeful departamentului de operațiuni globale al companiei, a confirmat faptul că ODL va intra pe piețele a două noi țări.

În cadrul unui nou interviu acordat după recenta susținere a conferinței Swell din Singapore, acesta a confirmat știrile ce au urmat conferinței conform cărora ODL sosește în Australia, adăugând și faptul că intrarea pe piața din Thailanda este programată tot pentru anul 2020.

„Am lansat proiectul în Mexic anul trecut. Am lansat apoi proiectul pentru Filipine. Ieri am anunțat în mod oficial că Australia este următoarea piață online pe care vom intra. De asemenea, există și o listă a țărilor pe care le vizăm în continuare. Thailanda este una dintre acestea, lansare programată pentru anul 2020.”

Miltenburg a afirmat că Ripple nu se grăbește și acordă multă atenție proiectului lansării platformei ODL în cadrul de noi piețe dată fiind problematica clarității reglementărilor din acest sector.

„Luând în considerare jurisdicția specifică fiecărei regiuni de pe glob, fiecare dintre organele de reglementare a acestei industrii are viziunea sa proprie cu privire la modalitatea de utilizare a activelor digitale.

De exemplu, la polul opus sunt state precum China și India ce nu au o abordare pozitivă când vine vorba de bunurile digitale. Alte state sunt mai deschise față de acest subiect.

Și astfel, am decis să fim precauți și să lansăm acest proiect în cadrul unor piețe unde clienții noștri se simt confortabil fără a fi îngrijorați de nimic și unde există reglementări clare.”

Ripple a lansat platforma ODL în luna octombrie a anului 2018 sub denumirea de xRapid.

Platforma a fost concepută să folosească criptomoneda XRP ca modalitate de transfer al monedelor fiat peste granițe în doar câteva minute. 

ODL funcționează prin intermediul exchange-urilor cripto ce acceptă monede fiat din partea instituțiilor financiare, trimițând apoi valoarea echivalentă în XRP altor exchange-uri de peste hotare unde aceasta este convertită în monedă locală.

Timpul în care activele sunt ținute sub forma de XRP este conceput să fie de doar de câteva secunde, aceasta în vederea menținerii unui nivel scăzut al volatilității.