Platforma de tranzacționare cripto, Robinhood, și-a retras aplicația pentru obținerea unei licențe bancare înaintată Biroului de Control al Monedelor.

Conform unui raport publicat în data de 27 noiembrie de către CNBC, Robinhood a decis retragerea solicitării înaintată autorității de reglementare datorită provocărilor cărora compania ar fi trebuit să le facă față în condițiile acordării licenței. Un purtător de cuvânt al acestora a afirmat că „Robinhood va continuă să se concentreze pe creșterea gradului de participare în cadrul sistemului financiar și va provoca totodată această industrie să furnizeze servicii mai bune tuturor.”

Robinhood a înaintat aplicația în luna aprilie a acestui an, considerând că aceasta va constitui un prim pas spre a putea oferi în viitor produse și servicii bancare tradiționale.

Ca furnizor de servicii bancare complete, Robinhood ar fi putut putea lucra alături de partenerul său de telefonie mobilă, permițând astfel utilizatorilor să tranzacționeze cripto sau alte fonduri precum și să desfășoare diferite activități atât prin intermediul telefoanelor mobile cât și a desktop-urilor.

Control riguros și cele mai noi inovații

În trecut, Robinhood a trebuit să facă față unui control riguros la încheierea procesului de rebranding privind noul nume al unuia dintre serviciile oferite, „cash management”, înlăturând astfel toate referințele existente în scopul de asigurare a protecției. Politicieni ai SUA ar fi acuzat compania de nerespectarea principiului de transparență vizavi de cei mai mult de 850.000 de clienții ai acesteia.

LinkedIn a publicat recent un clasament conform căruia, start-up-ul a ocupat locul al șaptelea în topul „celor mai bune 50 de companii din SUA pentru care să lucrezi”, aceasta după ce acesta a primit acordul de conformitate cu reglementările în vigoare din partea Autorității Britanice de Conduită Financiară și a reușit să obțină suma de 323 milioane USD din acțiunea de strângere de capital desfășurată în luna august a anului în curs.

Licențe bancare emise afacerilor cu cripto

La finele lunii octombrie banca cripto cu sediul în Elveția, Sygnum, – ce a obținut în luna august licența de funcționare acordată de către stat – a primit acordul de a opera în Singapore, sub forma unei licențe privind piața serviciilor de capital. Licența a fost acordată de către Autoritatea Monetară din Singapore, banca centrală a orașului-stat din Asia.  

În luna aprilie, platforma de tranzacționare cripto, San Juan Mercantile Exchange (SJMX), cu sediul în Puerto Rico, a început să desfășoare activități bancare destinate clienților instituționali.