Într-un interviu acordat recent în cadrul emisiunii „Power Lunch” a programului de știri CNBC, Roger Ver fondatorul Bitcoin Cash, cea de-a cincea criptomonedă a lumii din punct de vedere al capitalizării de piață și totodată cea mai de succes monedă alternativă Bitcoin, a afirmat că se așteaptă ca prețul Bitcoin să crească și „de o mie de ori.”

Acesta își justifică afirmația prin prisma gradului de adopție pe care o are Bitcoin Cash în rândul comercianților și a oamenilor ce folosesc criptomoneda în locul banilor tradiționali.

Ver, de asemenea fondator al Bitcoin.com, afirmă că Bitcoin Cash – și nu Bitcoin – este de fapt actuala criptomonedă ce utilizează tehnologia așa cum a fost aceasta inițial concepută de către anonimul inventator al Bitcoin.

„Cred că [Bitcoin Cash] deține abilitatea de a urca până și la de o mie de ori față de nivelul la care se află în prezent, întrucât aceasta tinde să devină moneda electronică peer-to-peer folosită peste tot în lume. Și există și mult mai multe magazine fizice în întreaga lume ce o acceptă ca metodă de plată. Mai mult decât atât, deține și o infrastructură mai bine dezvoltată. Este cu adevărat o investiție uimitoare. Conform spuselor lui Warren Buffett, unul dintre cei mai importanți investitori din lume, <Fii lacom acolo unde alții sunt temători și temător acolo unde alții sunt lacomi.> Consider că este adevărat în general și în mod particular pentru Bitcoin Cash.”

Ver spune că Bitcoin.com, ce oferă o gamă de servicii pentru a permite utilizatorilor să cumpere, folosească și să stocheze Bitcoin și Bitcoin Cash în siguranță, înregistrează zeci de mii de noi subscrieri în fiecare zi.

„Ceea ce m-a entuziasmat atunci când Bitcoin valora mai puțin de 1 USD a fost de fapt existența banilor electronici peer-to-peer destinați întregii lumi și existența posibilității de a trimite și primi orice fel de sumă, oricui, de la oricine, oriunde, instant, practic gratis și nimeni și nimic nu ar fi putut opri acest lucru.

Am ținut acest mic discurs încă din anul 2011. Consider că este încă perfect adevărat și în cazul Bitcoin Cash astăzi. Nu mai este însă adevărat în cazul a ceea ce toată lumea numește Bitcoin. Bitcoin a devenit o marcă, dar actuala tehnologie ce a funcționat și a făcut din Bitcoin o criptomonedă populară este acum denumită Bitcoin Cash.”