Compania Saga Monetary Technologies a anunțat în cursul zilei de astăzi că va lansa token-urile Saga (SGA) în data de 10 decembrie, descrierea completă a acestei procedurii fiind acum accesibilă în cadrul site-ului său.

Saga este ideea ingenioasă a unui grup de economiști și experți din domeniul financiar, ce îi include pe Myron Scholes, laureat al premiului Nobel pentru Economie și Jacob Frenkel, președinte în cadrul Chase International, care acum face parte din consiliul consultativ al companiei.

Proiectul este de asemenea susținut de către Lightspeed Venture Partners, Mangrove Capital Partners, Vertex Ventures, precum și alți participanți care au participat la strângerea sa de fonduri de capital în valoare totală de 30 de milioane USD, din anul 2018. Compania susține că noile token-uri ERC-20 se află în deplină conformitate cu standardele aferente precum și cu normele globale ce reglementează acest domeniu.

Obiectivul companiei conform unui comunicat de presă lansat de către aceasta, este acela de a dezvolta o valută stabilizată destinată utilizării globale. Token-urile SGA sunt susținute de un grup de monede naționale la momentul lansării monedei proprii, aceasta în vederea reducerii volatilității prețului. Se așteaptă însă o scădere graduală a nivelului ratei rezervelor timp în care încrederea pieței în moneda nou lansată va crește iar prețului acesteia se va stabiliza.

Conform Modelului Monetar elaborat de către companie, contractul Saga va avea ca scop menținerea solvabilității monedei SGA și se va asigura de faptul că valoarea sa se încadrează în limitele specificate în cadrul modelului de preț. SGA va putea fi cumpărată prin intermediul contractului până în momentul în care prețul stabilit conform modelului se va potrivi cu prețul secundar, stabilit în cadrul pieței, conform explicațiilor furnizate, iar aceasta va permite autoreglarea rezervei de bani.

Acest mecanism va diferenția SGA de obișnuitele stablecoin-uri susținute de fiat, a mai menționat comunicatul de presă.

„Participanții la tranzacții vor fi decidenții suverani din punct de vedere economic în cadrul Saga prin intermediul unor mecanisme de administrare puse la dispoziție” explică mai departe comunicatul. „Prin combinarea unei reprezentări reale cu un proces corect de administrare se va asigura o conducere sigură a acestui proiect, ce va atrage după sine creșterea nivelului de încredere în rândul utilizatorilor.”