Samourai Wallet, aplicația de portofel Bitcoin cu caracteristici de confidențialitate îmbunătățite, a anunțat lansarea Samourai Dojo, infrastructura (open-source) de software back-end care amplifică și se află peste un nod complet Bitcoin Core cu scopul de a susține portofelul Bitcoin orientat către confidențialitate.

”Acesta este un pas important pentru noi, întrucât am muncit pentru acest moment încă de când am început proiectul Samourai în 2015; o victorie uriașă pentru suveranitatea utilizatorilor individuali; o victorie pentru confidențialitatea Bitcoin și o victorie pentru software-ul Open Source.” – Echipa Samourai Wallet

Până în prezent, utilizatorii aveau nevoie să aibă încredere în serverele Samourai cu privire la cheile lor publice Bitcoin. Cu această nouă versiune, utilizatorii pot rula și găzdui propriul lor server Dojo, ocolind pe deplin Samourai. Aceasta este cea mai confidențială metodă de a folosi Samourai Wallet.

Ce este?

Samourai Dojo a fost ”testat în luptă”, susținând toți clienții Samourai Wallet existenți. Acesta este software-ul profesional în care echipa Samourai a investit foarte mult timp și bani pentru dezvoltarea sa, iar acum este disponibil pentru descărcare, instalare și folosit de către oricine pe GRATIS. Acesta acceptă toate funcțiile disponibile în prezent pe Samourai Wallet.

Pentru cine este?

Samourai Dojo este pentru toată lumea care dorește să folosească Samourai Wallet în cel mai confidențial mod posibil. Utilizarea portofelului Samourai oferă acces la cele mai avansate tehnologii tranzacționale de îmbunătățire a confidențialității disponibile în orice portofel de pe piață cu funcții precum STONEWALL, STONEWALLx2, Stowaway și în curând Whirlpool, dar compromisul este că utilizatorii trebuie să aibă încredere în serverele Samourai cu cheile lor publice.

Practic acest lucru înseamnă că, deși observatorii terți și site-urile de analiză blockchain nu vor fi la fel de eficienți când vor să urmărească utilizatorii Samourai față de cei ai altor portofele, operatorii portofelului  Samourai Wallet teoretic pot. Utilizatorii ce rulează propriul lor exemplu de Samourai Dojo și conectându-l la Samourai Wallet, vor avea parte de aceleași instrumente de confidențialitate tranzacționale fără scurgere de informații către serverele Samourai.

Caracteristici

 • Pune la dispoziție liste cu sume necheltuite către Samourai Wallet, folosind suportul nodurilor complete ale utilizatorilor
 • Furnizează rate de comisioane pentru utilizare de la mempool-ul local
 • Oferă ”Mempool Orchestrator” pentru tranzacțiile cu întârziere îndelungată (Staggered Richochet)
 • ”PushTX endpoint” pentru transmiterea tranzacțiilor prin suportul nodului complet

Suport pentru urmărire:

 • XPUB (BIP44)
 • YPUB (BIP49)
 • ZPUB (BIP84)
 • Adrese libere BIP47 (P2PKH, Bech32)
 • Adrese libere (P2PKH, P2SH, Bech32)

Cum îl poți obține?

Echipa Samourai a muncit din greu pentru a crea o experiență prietenoasă utilizatorilor cu o experiență tehnică minimă. Instalarea este simplă, cu un singur script automatizat, care va crea și va configura un Dojo:

 • un nod complet Bitcoin accesibil prin serviciul temporar ascuns Tor
 • o bază de date pentru stocarea adresele și tranzacțiilor
 • un API accesibil ca un serviciu ascuns Tor static
 • unninstrument de întreținere accesibil prin browser-ul Tor

Instrucțiuni complet detaliate pentru instalarea Dojo folosind această metodă le puteți găsi aici.

Hardware

Utilizatorii care preferă o experiență de tip ”plug&play” vor beneficia de această oportunitate întrucât Samourai a anunțat că a încheiat un parteneriat cu Bitseed, pentru a oferi hardware de top preîncărcat cu Samourai Dojo. Echipa Samourai finalizează producția acestor noduri complete dedicate de înaltă calitate care vor fi disponibile pentru vânzare în curând.

Planurile pe viitor

Echipa Samourai lucrează în mod constant la terminarea Samourai Wallet 1.0. Există o ultimă actualizare înainte ca acesta să fie gata pentru versiunea completă – abilitatea unui utilizator de a-și conecta portofelul lor la Samourai Dojo – această actualizare fiind gata în această săptămână.

”De la începuturile noastre umile din 2015, fiind doi activiști pasionați de confidențialitate care lucrau și nopțile și weekendurile în puburile din Londra, am promis două lucruri: 1. Samourai va deschide serverele noastre back-end, permițând utilizatorilor să ocolească pe deplin infrastructura noastră; 2. Samourai va rămâne în stadiul Alpha ”nelansat”, până când îl vom lansa. În prezent am reușit să ne ținem de prima promisiune.” – Echipa Samourai Wallet