SEC (Securities and Exchange Commission) a prezentat un raport de la Bitwise care detaliază motivul pentru care lumea este pregătită pentru primul fond Bitcoin tranzacționat pe bursa (ETF).

Această informație împreună cu știrea legată de Bakkt care se pregătește de lansarea unei platformei futures Bitcoin săptămâna viitoare fac furori. Pasionații de cripto sunt gata acum mai mult ca niciodată ca activul să își croiască un drum spre mainstream.

O lume de ETF-uri Bitcoin

ETF-urile Bitcoin ar putea reprezenta un pas uriaș pentru piață din mai multe motive, cel mai important pas fiind acela că servește ca o modalitate mai sigură pentru investitorii instituționali de a investi bani în activ. La urma urmei, investind într-un ETF înseamnă că nu cumpărați direct Bitcoin, ci plătiți pentru un fond echivalent cu valoarea curentă a activului. În acest fel, nu există nicio scuză pentru acești investitori să spună că investițiile în cripto sunt prea riscante.

Desigur, SEC trebuie să aprobe ETF-urile Bitcoin pentru ca ele să se materializeze. SEC a postat prezentarea Bitwise ca fiind unul dintre numeroasele răspunsuri privind aprobarea fondului său – ”Bitwise ETF Bitcoin”.

În prezentare, Matt Hougan, șeful departamentului de cercetare de la Bitwise, notează că ”piața Bitcoin de astăzi” s-a schimbat destul de mult în ultimii ani. Acceptarea comisiei SEC a contractelor futures de la Bakkt este un exemplu în acest sens. Hougan folosește, de asemenea, Fidelity și Jane Street ca exemple în care ”custozii reglementați și instituționali oferă servicii de clasă mondială” și asigurare.

Raportul prezintă 3 motive principale pentru care Bitwise consideră că produsul lor ar trebui să fie aprobat:

1. Volatilitatea a scăzut de la sfârșitul anului 2017.

2. Acum există custozi instituționali, cu platforme precum Bakkt, Gemini și Coinbase care oferă astfel servicii.

3. Contractele futures pe Bitcoin oferite de entități precum CME sau Cboe reprezintă un semn al maturității pieței.

Un viitor mai bun pentru Bitcoin

În cazul în care SEC aprobă propunerea Bitwise, o decizie care trebuie luată până pe 14 octombrie, ETF-urile Bitcoin vor fi listate pe Bursa din New York, ceea ce le va face perfect viabile pentru investitorii instituționali și tradiționali.

Cu toate acestea, trebuie menționat că postarea SEC a acestui document nu se traduce într-o aprobare, dar se poate spera.