Red Cat, un producător de software pentru drone, s-a asociat cu GoChain, un startup cripto, pentru a stoca informațiile de zbor ale dronelor pe un blockchain.

Astăzi, Red Cat a anunțat un parteneriat cu GoChain, o companie blockchain și cripto. Parteneriatul va ajuta la transferarea serviciilor de date ale dronelor de la la Red Cat direct pe blockchain-ul GoChain. Având date precum coordonatele GPS, video, fotografii și jurnalele de zbor și telemetrie pe un registru distribuit, Red Cat susține că zborurile dronelor pot fi monitorizate cu o acuratețe ”absolută”.

GoChain, care operează propriul token, GO, este dezvoltat pe blockchain-ul Ethereum. GoChain susține că poate efectua 1.300 de tranzacții pe secundă.

Pe măsură ce tehnologia dronelor avansează, în special în rândurile marilor centre comerciale, cum ar fi Amazon și Walmart, Red Cat susține că aceasta împreună cu pachetul său de servicii au nevoie de tehnologia blockchain.

”Ne îndreptăm cu viteză maximă spre comercializarea propriei noastre cutii negre blockchain și a sistemului de stocare distribuit pentru a avansa industria dronelor și pentru a face cerul mai sigur”, a spus Jeff Thompson, membru al echipei Red Cat.

”Am testat mai multe soluții, dar abilitatea GoChain pentru accesul multi-chain și protocolul său de blockchain rapid, scalabil, eficient din punct de vedere al costurilor și echipa cu experiență au fost perfecte pentru a ne mări viziunea”, a spus Thompson.

GoChain nu este prima companie care a intrat în acest spațiu. La începutul lunii trecute, Walmart a depus o cerere de brevetare pentru drone de transport conectate la un blockchain. Cererea de brevetare descria un serviciu de livrare bazat pe drone ce este susținut de un blockchain și care permite dronelor să facă schimb de informații în ceea ce privește logistica zborului.