Unul dintre ETF-uri va obține, în cele din urmă, aprobarea de la autoritățile de reglementare din Statele Unite, conform spuselor unui comisar. Comentariile au fost scrise de revista politică Congressional Quarterly într-un interviu divulgat pe Twitter pe 5 februarie.

Robert J. Jackson Jr., singurul comisar din partidul democratic de la SEC, a spus că în ciuda șirului de respingeri ale cererilor de aprobare a ETF-ului de anul trecut, acest lucru se va schimba în cele din urmă.

”În cele din urmă, cred eu că este cineva care să îndeplinească toate standardele pe care le-am stabilit acolo? Eu sper că da și cred că da,” a declarat revistei, conform extrasului din interviu.

Multiple propuneri ale ETF-ului au fost luate în considerare de SEC în 2018, dar toate au primit ”nu” ca verdict ori întârzieri cu privire la rezultatul final.

Unul din operatori, VanEck, a participat la dialog cu cei de la SEC, exprimându-și diferitele griji ce îi afectează produsul. Luna trecută, închiderea guvernului american a cauzat retragerea temporară a cererii, înainte să reapară o săptămână mai târziu.

Legat de aplicațiile anterioare, Jackson a evidențiat o cerere pentru ETF propusă de Tyler și Cameron Winklevoss din Martie 2017, ca o demonstrație despre cum se schimbă atitudinile față de ETF o dată cu direcția pieței.

Când SEC a respins aplicația ETF a fraților Winklevoss, în martie, piețele de tranzacționare Bitcoin au experimentat o volatilitate ridicată, un fenomen care de atunci a scăzut semnificativ.

”Ați avut acolo o situație unde riscul manipulării și numărul oamenilor răniți a fost uriaș. Problema lichidității în piață a fost una serioasă,”.

Comisarul Hester M. Peirce al SEC din Statele Unite a exprimat, de asemenea, o opinie diferită față de a doua decizie respinsă de autoritățile de reglementare, care s-au ocupat de ‘Winklevoss Bitcoin ETF’ din iunie 2018, menționând că SEC a luat o decizie fundamentală eronată.

 Alte surse au spus, de asemenea, că este o situație de ’când’, nu ’dacă’, pentru aprobarea ETF-ului din Statele Unite – incluzându-l, ca și sursă, pe avocatul criptomenedelor Andreas Antonopoulos – dar unii rămân sceptici despre utilitatea aprobării ETF-ului în această industrie.