Proiectul Cardano (ADA) va lansa în curând mult așteptata actualizare ”Shelley”, care va aduce îmbunătățiri ale mecanismului de consens Proof-of-Stake. Se așteaptă ca proiectul să-și lanseze rețeaua de test (testnet) în luna iunie.

Emurgo, una dintre cele 3 entități legale din spatele proiectului, a răspuns tweet-ului, spunând că rețeaua de test va începe ”cu un pool mic și închis cu operatori de staking de încredere, având produs viabil limitat care va oferi mai multe funcționalități și mai mulți operatori în următoarele 3-4 luni.”

Oficialii, inclusiv Charles Hoskinson, a declarat anterior că se așteaptă ca lansare rețelei principale (mainnet) – ”Shelley” să fie gata până la sfârșitul primului trimestru.

Ce înseamnă acest lucru pentru investitori?

Potrivit obiectivelor proiectului Cardano (ADA), echipa sa va lucra la o nouă foaie de parcurs în următoarele săptămâni, dar ceea ce știm despre Shelley este ca va aduce funcții importante precum: portofele ”de hârtie”, rezistență cuantică, ”human-friendly addresses”, tranzacții multiSig și multe altele.

Pentru investitori, acest lucru înseamnă că proiectul pune o bază solidă pentru un viitor în care criptomonedele devin mai mult o normă decât un interes de nișă. Se plănuiesc îmbunătățiri ale interoperabilității și securității, și întrucât Cardano este bine susținut financiar, investitorii nu trebuie să-și facă griji că proiectul va întâmpina obstacole din pricina lipsei de fonduri. De asemenea, echipa Cardano lucrează cu guverne pentru a spori adopția.

Cardano își construiește cu răbdare platforma, iar mulți îl văd ca fiind un proiect care ar putea aduce mai multe îmbunătățiri în spațiul cripto odată ce fundația este pusă. În același timp, sunt comunicativi cu privire la dezvoltare – fondatorul Charles Hoskinson găzduind în mod regulat sesiuni AMA (Ask me anything) cu privire la actualizările proiectului.