Lanțul de cafea american Starbucks va implementa blockhain-ul companiei Microsoft, Azure, pentru urmărirea (tracking) producției de cafea, a scris site-ul de știri cripto GeekWire pe 6 mai.

Starbucks a anunțat în 2018 inițiativa sa, numită și ”bean to cup”, susținând că va lucra cu fermierii din Costa Rica, Columbia și Rwanda pentru a crea un sistem de urmărire (tracking) a producției cafelei bazat pe tehnologia blockchain. Se presupune că sistemul va permite clienților să urmărească procesul de producție a cafelei lor și va crea noi oportunități financiare pentru fermierii de cafea.

Starbucks a mai menționat că va face public programul-pilot pentru a-și împărtăși concluziile.

Cele două companii au prezentat astăzi o serie de inițiative comune în cadrul Microsoft’s Build Conference, potrivit GeekWire. Celelalte proiecte includ, printre altele, un sistem de previziune prin comandarea și conectarea dispozitivelor IoT (internet-of-things) la diferite locații ale cafenelei.

Azure Blockchain Service, ce a fost anunțat pe 2 mai, este o platformă Blockchain-as-a-Service (BaaS) ce în prezent suportă Quorum – platforma bazată pe Ethereum (ETH) a băncii JPMorgan. Noul serviciu Microsoft are ca scop eficientizarea utilizării rețelelor blockchain, de la creație la modificare.

La începutul săptămânii trecute, anumite detalii au sugerat că Starbucks va accepta plăți prin Bitcoin, în urma unei colaborări cu platforma cripto Bakkt. Nicio monedă Bitcoin nu va fi procesată de către Starbucks, întrucât aceasta va fi convertită instant în fiat.