Un articol din ”The Block” declară următoarele: ”Pentru moment, doar cetățenii americani vor putea plăti cu Bitcoin”. Articolul se referă la parteneriatul pe care Starbucks l-a încheiat recent cu Bakkt, marea speranță a lumii cripto, care ar putea obține primul ETF cripto. Parteneriatul oferă destule drepturi companiei Starbucks, dar asta nu înseamnă că Starbucks este obligat să accepte Bitcoin, sau nu într-o manieră prea convențională.

STARBUCKS: “O SĂ TE AJUTĂM SĂ TRANSFORMI CRIPTO ÎN CASH”

Compania Starbucks a mărturisit că nu dorește să accepte cripto într-un mod direct, ci într-un mod în care clienții să poată transforma Bitcoin, dar și alte active digitale, în fiat:

“Rolul nostru, în calitate de retailer etalon al Bakkt, este de a analiza și de a dezvolta aplicații pentru utilizatorii care își transformă activele digitale în dolari, astfel încât să îi poată folosi în magazinele noastre. Noi anticipăm că anumite monede vor câștiga încrederea utilizatorilor, datorită colaborării cu Bakkt. Noi o să ne poziționăm într-un mod unic, astfel încât să oferim clienților posibilitatea de a plăti la Starbucks cu ușurință. Continuând această colaborare, sperăm să avem mai multe de împărtășit în următoarele luni”.

Deci, la Starbucks se pregătește o posibilă încercare de implementare de tipul cardurilor cadou. Pare posibilă existența unei platforme de plăți bazată pe infrastructura Bakkt. Totuși, pare improbabilă introducerea unui cod QR Bitcoin pe notele de plată ale clienților Starbucks.

SUSȚINĂTORII ÎNFLĂCĂRAȚI AI MONEDEI BITCOIN NU DORESC CAFEAUA PE REȚEAUA BLOCKCHAIN

În zilele noastre, acceptarea plății cu Bitcoin este mai dificilă decât niciodată. Susținătorii înflăcărați ai monedei Bitcoin exclud ideea de a plăti consumabile, precum cafeaua, cu Bitcoin. Din păcate, acest lucru pune o mai mare presiune asupra companiilor precum Starbucks de a folosi tehnologia. Starbucks nu se simte prea confortabil în ceea ce privește plata cu cripto. Bitcoin Cash, de exemplu, dorește exact acest tip de tranzacții. Dar nu este chiar la îndemână înlocuirea cardurilor cadou sau chiar a aplicației Starbucks. Se pare că parteneriatul cu Bakkt este pentru moment doar un experiment pentru extinderea metodelor de plată.

Cei care călătoresc internațional, s-ar putea să aibă o experiență de neuitat – poate un anumit mecanism selectat de stablecoin. Va fi posibil să îți transformi fondurile pe care le poți folosi zilnic la comercianți internaționali, începând cu Starbucks.

Conform declarației lui Yessi Perez pentru “The Next Web”:

“A permite consumatorilor de Starbucks să își transforme criptomonedele în fiat, cu siguranță nu este același lucru cu a accepta plata cu o monedă digitală.”