Clienții taxiurilor din Mongolia pot plăti acum contravaloarea curselor efectuate cu stablecoin prin intermediul blockchain-ului Terra.

Potrivit unui comunicat de presă lansat în cursul zilei de joi, Terra a anunțat faptul că  protocolul dedicat tranzacționării stablecoin va avea rol de element central financiar în cadrul aplicației de mesagerie memeChat utilizată în Mongolia. Aplicația, ce a atras 50.000 de utilizatori de la momentul lansării din luna martie până în prezent, beneficiază acum și de serviciul de efectuare de plăți memePay susținut de către Terra.

Acest parteneriat va permite utilizatorilor să realizeze tranzacții cu comercianții locali, șoferi și alte portofele electronice deținute de către diferiți utilizatori prin intermediul stablecoin-urilor MNT ale Terra, cu o paritate de 1:1 cu moneda națională a Mongoliei, Tugrik. Câțiva dintre comercianți au acceptat deja să folosească acest serviciu, printre aceștia aflându-se companii de taxi și un magazin universal.

Terra si memeChat au conceput sistemul în așa fel încât acesta să nu necesite nici un fel de infrastructura adițională, conform aformațiilor făcute de către companie. Astfel, comercianții pot iniția efectuarea plăților în fiat sau stablecoin direct din cadrul aplicației memeChat.

Dar rețeaua aflată în creștere de comercianții ce acceptă plata prin intermediul memePay înseamnă și că anumite tranzacții nu vor fi niciodată convertite în fiat. Uuganbayar B, șofer în cadrul companiei de taxi Ulan Bator Taxi  a afirmat că benzinăriile unde acesta alimentează acceptă stablecoin-urile pe care le primește de la clienții săi.

Consider că este foarte util să nu trebuiască să mă îngrijorez dacă am suficienți bani lichizi pentru a plăti benzina de vreme ce pot efectua plata cu monedele pe care le-am primit” a afirmat acesta.

Lansarea acestui serviciu reprezintă prima incursiune a startup-ului Terra în regiunea Asiei Centrale. Co-fondatorul Daniel Shin, își conduce însă afacerea de pe teritoriul natal, Coreea, unde a transformat cei 32 milioane USD strânși ca urmare a acțiunii de colectare de capital, într-o rețea ce se află într-un rapid proces rapid de creștere și include comercianți online, afaceri de tipul brick-and-mortar, precum și companii ce oferă servicii de divertisment, toate acceptând protocolul stablecoin.

Acum, odată ce a pătruns pe piața orașului Ulan Bator, capitala Mongoliei, acesta speră să poată găsi noi oportunități și parteneri în vederea dezvoltării ulterioare a afacerii sale. „Colaborările pe plan local vor permite stablecoin-urilor să ajungă la mii de persoane” a afirmat acesta în cadrul unui interviu.