O perioadă de evenimente notabile din cadrul industriei cripto a dominat cursul săptămânii trecute.

Astfel, prețul Bitcoin a scăzut sub pragul de 7.000 USD în timp ce valoarea criptomonedei Ethereum s-a apropiat foarte mult de nivelul său cel mai scăzut înregistrat în cursul acestui an, criptomoneda atingând valoarea de 123,27 USD. Un alt token care a înregistrat o scădere similară în decursul ultimelor 24 de ore este Tezos. Totuși, în cursul ultimei luni, evoluția XTZ s-a aflat într-un puternic contrast cu restul pieței criptomonedelor.

Evoluție Tezos

Sursă: TradingView

Așa cum reiese din graficul de mai sus, Tezos a cunoscut o creștere de 56,33% începând cu prima săptămână a lunii noiembrie, înregistrând o creștere semnificativă atât a valorii cât și a capitalizării sale de piață de-a lungul unei perioade de 41 de zile. Este important de menționat faptul că în aceeași perioadă de referință, criptomonede asemănătoare Bitcoin precum și restul pieței cripto în ansamblu, au suferit multiple scăderi, fiecare dintre acestea ducând la micșorarea considerabilă a valorii capitalizării de piață a respectivului activ digital.

Conform unui raport publicat de către Coinmetrics, un număr aflat în creștere de adrese cu un nivel redus al balansului Tezos ar fi putut contribui semnificativ la ridicarea valorii acestei criptomonede, aceasta în condițiile creșterii nivelului de reticență în cadrul pieței.

Adrese XTZ

Sursă: Coinmetrics

În cadrul graficului este prezentată creșterea rapidă a numărului de adrese XTZ. Astfel, numărul de adrese a crescut de la 60.000, valoare înregistrată în luna august, la peste 100.000 de adrese în cea de-a doua săptămână a lunii decembrie. Raportul menționează de asemenea faptul că în data de 15 decembrie numărul de adrese cu mai puțin de 0,1 XTZ era de peste 107.000.

Mulți au speculat că permiterea serviciului de staking Tezos în cadrul exchange-urilor majore reprezintă o explicație pentru creșterea considerabilă a prețului acestei criptomonede în decursul ultimei luni. În data de 7 noiembrie, Coinbase a introdus serviciul de staking Tezos în cadrul platformei sale și a oferit utilizatorilor posibilitatea de a câștiga până la 6 USD din valoarea XTZ prin încheierea unor cursuri privind funcționalitatea sa. Urmând modelul Coinbase, exchange-ul Kraken a anunțat de asemenea că va permite serviciul de staking Tezos începând cu 13 decembrie.

Alte exchange-uri, precum Binance și dezvoltatorul de portofele hardware, Ledger, au dezvăluit de asemenea faptul că vor permite tranzacționarea în cadrul platformelor proprii a celei de-a zece criptomonede a lumii.

Este interesant de urmărit de acum înainte evoluția prețului Tezos, dat fiind faptul că marea majoritate a pieței cripto continuă să fie una de tip bear.