Când vine vorba de tranzacțiile cripto, interfețele dedicate utilizatorilor (UI) sunt deosebit de importante. Exchange-urile cripto trebuie să fie intuitive și ușor de folosit de către utilizatorii începători, dacă doresc să crească numărul persoanelor ce le utilizează. Mai jos vă prezentăm clasamentul celor mai prietenoase exchange-uri din acest punct de vedere, platforme ce oferă o experiență de calitate de fiecare dată când sunt accesate.

Excange-ul Binance

Nu în mod surprinzător, Binance este primul în lista noastră. Exchange-ul furnizează utilizatorilor tot ceea ce aceștia au nevoie  pentru a începe să tranzacționeze Bitcoin precum și numeroase alte altcoin-uri.

Cu o interfață ușor de utilizat, un registru order book ușor de înțeles și multe opțiuni de personalizare a graficelor, Binance este clar unul dintre exchange-urile favorite ale traderilor de criptomonede. Există deci un motiv real pentru care acesta este platforma preferată a celor ce abia intră în contact cu lumea cripto.

Binance oferă de asemenea marje ale perechilor de tranzacționare pentru traderi mai experimentați.

Excange-ul StormGain

StormGain este un exchange cripto relativ nou înființat, iar obiectivul acestuia este acela de a deveni cea mai accesibilă opțiune pentru traderi.

Necesitând doar o adresă de email pentru înscrierea în cadrul platformei, StormGain se mândrește cu un design minimalist și deținerea unei aplicații mobile. Vizualizarea registrului și a gradului de tensiune în cazul tranzacțiilor de cumpărare/ vânzare este concepută în așa fel încât să fie un proces intuitiv.

Noul exchange permite momentan realizarea de perechi doar pentru câteva criptomonede:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Dash (DASH)

Traderii care sunt interesați și de alte altcoin-uri ar putea opta în schimb pentru crearea unui cont în cadrul platformei Binance.

Totuși, este de menționat faptul că StormGain oferă de asemenea marje de tranzacționare – fiind una dintre puținele platforme ce oferă multiplicatorul 100x.

Excange-ul Coinbase Pro

Coinbase Pro, anterior denumit GDAX, reprezintă un etalon atunci când vine vorba de exchange-uri. Cu o interfață elegantă, exchange-ul Coinbase Pro a mărit numărul de perechi ce pot fi tranzacționate în cadrul platformei sale. foarte rapid de-a lungul acestui an.  

Wick-urile din cadrul Coinbase Pro au devenit iconice dat fiind faptul că numeroși furnizori de lichidități frecventează acest exchange.

Deși Coinbase Pro nu oferă foarte multe variante în cazul indicatorilor de analiză tehnică, rămâne totuși cel mai bun exchange pentru tranzacționarea de fiat.

Pe scurt, este cel mai fiabil exchange din această listă.

Excange-ul Gemini

Similar Coinbase, exchange-ul Gemini a realizat ajustările necesare pentru a face procesul de achiziție de criptomonede cât mai ușor posibil.

Inspirându-se de la Coinbase, exchange-ul deținut de către frații Winklevoss se mândrește acum cu o interfață la fel de elegantă precum și cu o aplicație mobile ce face ca procesul de achiziție să fie unul ușor. Puteți să o considerați o alternativă viabilă pentru aplicația iconică a celor de la Coinbase – la fel de bună și care a prins ușor la public.

Dacă vă aflați într-o țară în care Gemini poate opera, exchange-ul ar trebui să fie una dintre principalele opțiuni pentru tranzacționarea fiat – cripto.

Excange-ul KuCoin

Încheiem această listă cu KuCoin, un exchange care poate fi descris pe scurt ca fiind un „Binance Jr.” Cele două exchange-uri dețin cu siguranță o interfață asemănătoare și oferă un număr similar de perechi de tranzacționare. KuCoin împărtășește de asemenea pasiunea pentru personalizarea de grafice – atunci când dorești cu adevărat să aprofundezi subiectul indicatorilor tehnici.

Deși modalitățile de realizare ale diferitelor tranzacții și efectuare de retrageri/ depozite ar putea să vă nedumerească inițial, nu vă îngrijorați, este ușor să demarați acțiunile de tranzacționare prin intermediul KuCoin.

Încercați toate cripto exhcange-urile prezentate mai sus

Este bine totuși să dețineți conturi în cadrul mai multor platforme, de vreme ce fiecare dintre acestea posedă și caracteristici unice. De exemplu, Binance ar trebui să fie prima opțiune în cazul alegerii unui exchange ce oferă cele mai multe variante de tranzacționare. Coinbase sau Gemini ar trebui să fie exchange-ul preferat în cazul efectuărilor de depozite fiat. StormGain este singurul exchange potrivit atunci când vine vorba de marje de tranzacționare și utilizarea aplicației mobile.

Cea mai bună strategie ar fi aceea de a crea conturi în cadrul tuturor platformelor prezentate mai sus și alege apoi exchange-ul care oferă opțiunile potrivite tipului de activitate pe care doriți să o desfășurați.