Platforma blockchain pentru aplicații descentralizate (dApp) Tron (TRX) a anunțat pe 11 august lansarea unei soluții de scalare sidechain, numită Sun Network.

Tron a lansat codul V1.0 pentru Sun Network, care este o soluție de scalare concepută pentru a îmbunătăți și asigura o capacitate de scalare nelimitată a rețelei principale Tron. Acest lucru va permite ca aplicațiile descentralizate să consume mai puțină energie și să funcționeze cu o mai mare siguranță și eficiență pe Tron.

Sun Network acceptă tranzacții cu contracte smart și cerințe mai personalizabile, cum ar fi stabilirea stimulentelor pentru sidechain (un blockchain separat și legat de cel principal), ratele tranzacțiilor și viteza de confirmare, precum și altele.

”Soluția generală a rețelei Sun va oferi scalabilitate nelimitată pentru rețeaua Tron, permițând mai multe posibilități pentru dezvoltarea dApp-urilor și a întregului ecosistem Tron. De asemenea, soluția își propune să aducă beneficii întregii industrii blockchain.”

Tron a dezvăluit inițial planul de extindere pentru soluția sa de scalabilitate în primăvara acestui an. La acel moment, Tron a declarat că intenționează să lanseze la jumătatea lunii septembrie un proces de optimizare pentru facilitarea utilizării rețelei și a implementării sidechain-urilor.

La începutul lunii august, fondatorul Tron, Justin Sun, a afirmat că prima versiune a Sun Network va permite o scalabilitate de 100 de ori mai mare și crearea de aplicații descentralizate pe sidechain-uri, precum și permiterea unor perioade mai lungi de execuție a contractelor smart, retrageri și depuneri între blockchain-uri.