Andrey Rybkin, un om de știință specializat în domeniul nuclear din Rusia care lucrează la Institutul de Cercetări Științifice de Fizică Experimentală, a fost condamnat la 3 ani de închisoare și amendat cu 3.122 USD pentru că a minat în mod ilegal Bitcoin utilizând sistemele informatice ale agenției.

Potrivit surselor, autoritățile ruse l-au condamnat pe Andrey Rybkin, un angajat al Institutului de Cercetări Științifice de Fizică Experimentală, la 3 ani de închisoare pentru că a colaborat cu alți angajați cu scopul de a mina Bitcoin, utilizând în mod ilegal a resurselor institutului.

Rybkin a fost acuzat de mai multe fapte, prin acestea numărându-se infectarea computerelor agenției cu viruși și folosirea în mod ilegal a poziției sale pentru a obține acces la informațiile digitale sensibile ale institutului.

Un avocat a declarat că bărbații au fost capabili să-și desfășoare activitățile de minat timp de câteva luni fără a fi detectați prin acoperirea urmelor cu un program software dezvoltat de unul dintre mineri.

Pagube majore

Instanța a susținut că Rybkin și colegii săi din institut au desfășurat operațiuni de minat în incinta agenției încă din mai 2017. Ceilalți angajați implicați în acest caz, Andrei Shatokin și Denis Baykov s-au declarat vinovați pentru acuzațiile aduse împotriva lor.

Asta nu este tot, oamenii de știință au avut parte și de sancțiuni monetare uriașe, precum și de o pedeapsă cu suspendare de 4 ani pentru unul dintre autorii infracțiunii.

Ba mai mult, echipa susține că a minat criptomonede în principal noaptea și că a putut genera 15.000 USD din operațiunile efectuate între mai și septembrie 2017.

La începutul lunii februarie 2018, câțiva oameni de știință ruși care lucrau la Centrul Nuclear Federal al țării din Sarov au fost arestați și predați Serviciului Federal de Securitate (FSB) pentru încercarea de a mina Bitcoin cu super-computerul agenției.

Citește și: ”Un cetățean rus a utilizat un supercomputer al guvernului pentru a mina criptomonede”.