După o urcare de aproximativ 40%, prețul BTC a început să scadă către nivelul de 9.100 USD la momentul scrierii acestui articol.

În ciuda acestei coborâri, un indicator tehnic sugerează că taurii (bulls) pot apărea din nou pe piață. CryptoHamster a menționat că rata de finanțare BitMEX și indicele premium au devenit negative pe timeframe-uri mici. Ultima dată când s-a observat acest lucru, prețul BTC a înregistrat o creștere de 5% în orele care au urmat.

Ideea este că finanțarea BitMEX și indicele premium funcționează adesea ca un indicator al sentimentului traderilor. Deși un indice negativ înseamnă că investitorii se așteaptă ca Bitcoin să scadă, se știe că piața criptomonedelor se opune în fața majorității, de aici și potențialul unei creșteri de 5% înapoi către 9.600 USD.

Acesta nu este singurul semn că prețul ar putea crește. Bitcoin a confirmat suportul creat de MA-200, acesta fiind un semnal de impuls pozitiv. De asemenea, multe dintre impulsurile negative din ultimele două zile au fost ”cumpărate” rapid, ceea ce înseamnă că investitorii se așteaptă la creșterea prețului BTC.

Există de asemenea și câțiva factori fundamentali care pot contribui la creșterea prețului Bitcoin pe termen scurt. Cel mai notabil fiind faptul că Rezerva Federală tocmai a redus rata dobânzii, lucru ce ar trebui să fie observat pe piețele americane în cursul zilelor următoare.

Jerome Powell, președintele Rezervei Federale, a declarat că organismul responsabil pentru modificarea ratei dobânzii – Comitetul Federal pentru Piața Deschisă – a redus rata de referință a fondurilor cu 0.25% (25 puncte de bază), între 1.5% la 1.75%.

Analiștii spun că Bitcoin va beneficia de pe urma acestui lucru. Într-un interviu pentru Fox Business de la începutul acestui an, cunoscutul analist cripto Tom Lee a spus următoarele:

”Bitcoin devine din ce în ce mai mult o acoperire la nivel macro (macrohedge) pentru investitori împotriva unor lucruri care ar putea merge prost. Reducerile de rate adaugă lichiditate. Lichiditatea împinge banii în toate aceste active de risc – ajutând Bitcoin.”

Într-un raport recent realizat, Bloomberg a scris că incapacitatea de a depăși nivelul de 10.000 USD  indică că ”perioade grele sunt așteptate pe viitor”, adăugând că ”pentru mulți investitori, spargerea acestei rezistențe reprezintă singura confirmare a continuării creșterii prețului”.

De asemenea, Credible Crypto a scris recent pe Twitter că ”taurii iau o pauză aici”. El a remarcat că, dacă BTC nu trece de 10.300 USD, care este un nivel istoric important, atunci nu am avea motive pentru a fi entuziasmați. De fapt, el a mers și mai departe spunând că mișcarea recentă este doar o corecție a unui impuls negativ precedent și că ”noi valori minime locale” sunt posibile.