Un prospect pentru un nou ETF (Exgange Traded Fund) cripto tocmai ce a fost înregistrat la Comisia de Exchange și Titluri de Valoare din U.S (SEC).

ETF-ul propus, postat de SEC pe 9 mai, a fost creat de către Crescent Crypto Index Services LLC, o filială a Crescent Crypto Asset Management LLC, pentru a urmări performanța unui portofoliu realizat în funcție de de capitalizarea bursieră al Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH) .

Denumit USCF Crescent Crypto Index Fund (simbolul ”XBET”), ETF-ul este sponsorizat de USCF, care va investi activele XBET în cele două criptomonede din portofoliu.

Prospectul prevede:

XBET este un ETF (fond tranzacționat la bursă). Acest lucru înseamnă că cei mai mulți investitori care decid să cumpere sau să vândă acțiuni ale XBET plasează comenzile lor prin brokerii lor și pot suporta comisioane și taxe uzuale de brokeraj. Acțiunile XBET se așteaptă să fie tranzacționate pe NYSE Arca sub simbolul ”XBET” și vor fi cumpărate și vândute pe parcursul zilei de tranzacționare la prețuri de cerere și ofertă (bid and ask prices) la fel ca alte titluri de valoare tranzacționate public.”

USCF este un operator de mărfuri care intră sub autoritatea Comisiei Naționale de Comerț cu Mărfuri (CFTC) și a Asociației Naționale de Contracte (NFA) pentru Viitor care sunt bazate pe Actul Schimburilor de Mărfuri (CEA).

„Misiunea Crescent este de a crea soluții inovative de investiții care să facă criptomonedele accesibile investitorilor în masă”, a declarat Christopher Matta, co-fondator Crescent, într-un comunicat de presă.

XBET este adăugat pe lista ETF-urilor cripto aflate în prezent în curs de revizuire de către SEC. Deciziile privind cele două ETF-uri Bitcoin – unul dintre ele fiind depus de Bitwise Asset Management cu NYSE Arca, iar celălalt de VanEck și SolidX, în parteneriat cu Exchange-ul Cboe BZX – au fost amânate pentru sfârșitul lunii martie.

Deși SEC nu a aprobat încă ETF-urile cripto, ar putea fi doar o chestiune de timp până când vor primi aprobarea autorității de reglementare.

Într-un interviu acordat celor de la Roll Call la începutul lunii februarie, comisarul SEC, Robert Jackson, a opinat faptul că o propunere a ETFului va „satisface în cele din urmă standardele” stabilite de autoritatea de reglementare.

Aceasta nu este prima propunere pentru care implică Ethereum. În 2017, SEC a apreciat dacă să aprobe sau nu un produs al EtherIndex Ether Trust care să fie listat, de asemenea, pe NYSE Arca.

Ce reprezintă Bitcoin ETF și cum poate influența prețul Bitcoin?