Malayh Banking Bhd (Maybank) a semnat o înțelegere cu Banca Națională a Cambodgiei (NBC) privind plățile și remitențele transfrontaliere.

Pe 16 octombrie, gazeta de știri The Edge Markets a raportat că cea mai mare bancă din Malaezia, Maybank, va lucra împreună cu Banca Națională a Cambodgiei pentru a promova plățile și transferurile transfrontaliere.

În această nouă colaborare, Maybank Malaezia, Maybank Cambodgia și NBC vor examina posibilitatea transferului de fonduri între Cambodgia și Malaezia prin intermediul sistemului de plăți Bakong bazat pe blockchain-ul NBC și al platformei digitale Maybank2u deținută de către Maybank.

Chea Serey, guvernatorul adjunct și directorul general NBC, a declarat că sistemul Bakong va îmbunătăți actualul sistem de plăți atât la nivel intern, cât și la nivel regional, adăugând:

”În cadrul înțelegerii, ambele instituții se vor îndrepta către un alt nivel de cooperare financiară utilizând în continuare tehnologia blockchain, pentru ca oamenii din Cambodgia și Malaezia să beneficieze de pe urma ei”.

Peste 66% din totalul tranzacțiilor bancare mobile din Malaezia au fost efectuate prin intermediul aplicației Maybank în 2018, în timp ce peste 52% din toate tranzacțiile bancare pe internet au trecut prin platforma digitală Maybank, precizează The Edge Markets.

NBC a început testarea aplicației sale mobile Bakong la începutul lunii iulie. La acea vreme, NBC a spus că aplicația de plăți peer-to-peer ar ajuta populația care nu are acces la serviciile bancare și va îmbunătăți incluziunea financiară.

Utilizarea tehnologiei blockchain pentru remitențe este în creștere

În luna iulie, UnionBank, cu sediul în Filipine, a încheiat un program-pilot de remitențe bazat pe tehnologia blockchain pentru plățile dintre Filipine și Singapore. Programul-pilot a fost rezultatul unui parteneriat între UnionBank și Banca OCBC din Singapore, unde banca a folosit fiat tokenizat bazat pe blockchain pentru a remite de la OCBC la un client al băncii Cantilan din zona rurală.

În aprilie, compania Western Union din Statele Unite s-a asociat cu furnizorul de portofele electronice Coins.ph, pentru a permite filipinezilor să efectueze transferuri transfrontaliere.