Potrivit Parchetului General din Arizona, startup-ul Alta a fost acceptat într-un program fintech de testare. Alta este cel de-al 7-lea startup care s-a alăturat acestui program având ca sector de activitate industriei serviciilor bancare.

Reglementările federale actuale interzic implicarea băncilor în industria canabisului, lăsând întreprinderile să caute alternative. Autoritățile de reglementare statale consideră că stablecoin-ul susținut de dolarul american al startup-ului Alta și rețeaua sa de plată oferă o alternativă pentru dezvoltarea sectorului fintech.

Într-o declarație, co-fondatorul și CEO-ul Alta Jesse Forrest a subliniat specificul produsului din considerente legale:

”Ajutăm la rezolvarea provocărilor bancare cu care se confruntă companiile de canabis medical și furnizorii lor. ALTA folosește tehnologia blockchain și restricția zonală pentru securizarea plăților și transferurilor digitale ale clienților. Alte companii de plăți digitale necesită un cont bancar. Oferim toate serviciile financiare de care companiile de canabis medical au nevoie fără a necesita un cont bancar.”

Stablecoin-ul Alta poate fi achiziționat prin intermediul platformei sale. Startup-ul oferă servicii de preluare de numerar în vehicule blindate, cu transferuri instantanee în dolari americani.

Reprezentantul de stat Jeff Weninger și creatorul programului fintech au primit cu brațele deschise startup-ul Alta în programul-pilot, remarcând ”potențialul imens al tehnologiei din spatele stablecoin-urilor în afacerile cu consum mare de bani”.