Universitatea din Gibraltar și Universitatea Huobi, o instituție de educație tehnologică blockchain din China, o filială a Huobi Group, au anunțat semnarea unei înțelegeri cu scopul de a explora dezvoltarea educației privind tehnologia blockchain și inițiative de cercetare.

Albert Isola, ministrul comerțului din Gibraltar, a semnat oficial această înțelegere în numele Universității din Gibraltar împreună cu Jianing Yu, președintele Universității Huobi, în timpul vizitei sale la Beijing din această săptămână.

Acordul este orientat către promovarea cooperării în educație, cercetarea academică, dezvoltarea și colaborarea de programe academice, împreună cu livrarea și crearea de cursuri în domenii cheie, cum ar fi tehnologia blockchain, criptomonede și fintech.

Universitatea Huobi este înființată la Beijing încă din anul 2013. Cu operațiuni stabilite la nivel mondial, Huobi este unul dintre cele mai mari exchange-uri care operează în industria blockchain și a stabilit echipe pe tot globul pentru asigurarea unei abordări centrată pe clienți.

În iunie, Albert Isola, ministrul comerțului din Gibraltar, a participat și a susținut un discurs la un seminar blockchain organizat de Huobi Group la Beijing. Evenimentul ”Descoperă Gibraltarul cu Huobi” a oferit o perspectivă extinsă asupra ecosistemului emergent privind tehnologia registrului distribuit (DLT), precum și a mediului de reglementare.

Seminarul Huobi, care a inclus teme privind reglementarea tehnologiei blockchain și dezvoltarea sectorului fintech, a avut ca participanți un număr semnificativ de universitari de renume și profesioniști din China.

La semnarea acestei colaborări, ministrul Isola a fost însoțit de către Michael Ashton și Paul Astengo, directorii superiori ai finanțelor din Gibraltar. Yang Jun, vicepreședintele Universității Huobi, David Chen, VP-ul Universității Huobi, Wang Yan, directorul general Huobi Club și Pan Dong, director general adjunct Huobi Club, au participat de asemenea la ceremonia de semnare.