Se presupune că portofelul cripto nigerian Satowallet și-a înșelat utilizatorii de 1 milion de dolari, compania din spatele portofelului declarând că o eroare inexplicabilă a serverelor a dus la dispariția fondurilor clienților.

După ce utilizatorii au raportat pentru prima dată în luna aprilie probleme cu privire la retrageri, Satowallet a emis diferite versiuni ale evenimentelor pentru a explica eșecul lor de a retrage peste 1 milion USD în cripto, relatează Financial Times.

În urma primelor reclamații, Satowallet a menționat că sursa problemelor ar fi cauzată de motivele tehnice care au apărut pe fondul planurilor firmei de a lansa un nou exchange cripto numit SatowalletEX. În timp ce utilizatorii nu-și puteau accesa criptomonedele, Satowallet a afirmat că un grup de escroci de pe Telegram a profitat de perioada de întreținere și a furat fondurile utilizatorilor.

Satowallet a susținut apoi că a rezolvat vulnerabilitatea, doar ca mai apoi să se confruntă cu o altă problemă care a întârziat iar retragerile, citând noile măsuri KYC (know-your-customer) recent introduse în iunie 2019. După verificarea KYC, compania a anunțat că va efectua retrageri în mod manual. În cele din urmă, platforma a ieșit complet din mediul online în luna august, CEO-ul restaurând site-ul doar pentru a descoperi că fondurile nu mai existau. În articol, FT spune:

”Totuși, după instalare, monedele nu mai erau acolo din copiile de rezervă și cheile private. Datele OVH nu pot oferi nicio explicație specifică, spunând doar că serverul lor a fost eliminat pentru abuzuri pe care nu le pot explica.

Potrivit FT, Satowallet a afirmat că are sediul în Dubai, în timp ce compania sa principală Blockchain Tech Hub opera în Nigeria. Fondat în 2017, portofelul hot a oferit servicii de  stocare pentru mai mult de 60 de criptomonede, printre acestea numărându-se și Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) și Litecoin (LTC).