În cadrul Summit-ului Ethereal din Tel Aviv, fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin și-a prezentat criticile față de finanțele descentralizate (DeFi), ecosistemul platformelor care facilitează furnizarea serviciilor financiare tradiționale cu ajutorul tehnologiei blockchain.

Potrivit lui Leigh Cuen, editor Coindesk, Buterin a afirmat că utilizatorii nu ar trebui încurajați să investească în ”acele lucruri”.

Intrând în ape netestate

Conform ConsenSys, DeFi reprezintă unul dintre sectoarele blockchain cu cea mai rapidă creștere, cu peste 100 de proiecte construite pe rețeaua Ethereum, incluzând stablecoin-uri, exchange-uri descentralizate, asigurări, credite etc.

MakerDAO, o platformă de împrumuturi garantate cu ETH, este unul dintre cele mai importante exemple de astfel de proiecte. Între timp, proiectele precum Etherisc și Dynamis modifică lent industria de asigurări, eliminând multiple costuri inutile.

Cu toate acestea, Buterin critică DeFi ca fiind un spațiu nou și testat. Prin urmare, există ”riscul de eșec”.

Compania condusă de Joseph Lubin a anunțat recent lansarea unui nou produs DeFi.

Acestea fiind spuse, Vitalik Buterin nu neagă faptul că sectorul DeFi are un potențial mare. El consideră că este ”foarte important” ca oamenii de pe tot globul să își poată alege propria expunere financiară.

În luna aprilie, Buterin a susținut că sectorul DeFi ar putea trece dincolo de nevoia de garanții și se poate transforma într-un sistem de creditare eficient pe blockchain.