O vulnerabilitate de la Microsoft Windows numită BlueKeep a fost utilizată pentru instalarea unui miner de criptomonede pe computere vulnerabile.

În luna iunie, Agenția de securitate cibernetică și infrastructură (CISA), divizia cibernetică de la Homeland Security, a anunțat că a exploatat BlueKeep pentru a avea acces la computerele utilizatorilor. BlueKeep funcționează ca un atac de tip wormable, permițând astfel unui computer infectat să aibă acces la toate celelalte dispozitive din rețea.

Un nou raport de la Kryptos Logic susține că prima exploatare BlueKeep a fost folosită pentru instalarea minerilor de criptomonede. În timp ce majoritatea membrilor comunității se așteptau la un lucru mai rău de la exploatare, cum ar fi ștergerile totale de date sau alte urmări la fel de grave, viermele are încă potențialul de a infecta un număr mare de computere. Până în prezent, peste 735.000 de dispozitive afișează încă vulnerabilitatea.

Microsoft le-a recomandat tuturor utilizatorilor să-și actualizeze sistemul de operare pentru a evita riscul de exploatare.