Acest articol are ca scop evidențierea fundamentelor și evoluției proiectului Waltonchain. Partea I se axează pe fundamentele și tehnologia din spatele Waltonchain.

Partea I: Ce este Waltonchain?

Waltonchain este o platformă descentralizată care unește tehnologia blockchain cu Internet of Things (IoT), utilizând tehnologia RFID (radio-frequency identification) pentru a crea un Value Internet of Things (VIoT).

Deși tehnologia RFID nu este nouă, Waltonchain a patentat unele Chip-uri RFID unice care pot citi și scrie date direct către blockchain, creând astfel un ecosistem de afaceri original, de încredere și trasabil, cu partajarea completă a informatiilor și o transparență deplină a informației. Numele de “Walton” din Waltonchain reprezintă un tribut adus inventatorului tehnologiei RFID, Charlie Walton.

Acest interviu cu CTO-ul Waltonchain, Dr. Wei Songjie, explică pe scurt ce face Waltonchain și oferă răspunsuri întrebărilor principale despre proiect. “Noi credem ca datele (data) înseamnă valoare, iar WTC este purtătorul valorii”.

RFID

Chip-urile RFID ale platformei Walton au anumite caracteristici și avantaje patentate precum:

 • Anti-collision logic (îmbunătățește semnificativ rata de recunoaștere a tag-urilor și numărul de etichete ce pot fi identificate în același timp)
 • Securitate sporită (utilizează un algoritm de criptare asimetric cu drepturi de proprietate intelectuală independente)
 • Detecție de mișcare rapidă, la minut (suprimarea sunetului optimizată pentru a îmbunătăți figura de zgomot – noise figure)
 • Tamper-resistant (spațiul de stocare dedicat este integrat în chip-ul cu tag)
 • Compatibilitate absolută cu tehnologia blockchain (chip-urile sunt gândite astfel încât să fie compatibile cu blockchain-ul Waltonchain)
 • Consum redus de energie (durabile pentru aproximativ 20 de ani)
 • Cost redus (cost sub 5 cenți per chip comparat cu 20 de cenți pentru un chip standard)
Chip-ul în sine are doar 1mm (punctul de deasupra literei “o” este chip-ul propiu-zis)

Chip-ul RFID este dezvoltat de subsidiara Waltonchain, Silitesc (companie de suport tehnic specializată în producerea de chip-uri), nefiind produs de terțe părti. Chip-ul costă sub 5 cenți per bucată (media industriei e de 15-20 cenți) și va mai scădea în cost din cauza economiei de scară.

Infografic al chip-ului RFID

Chip-ul RFID a fost deja finalizat și în prezent este în curs de procesare la fabrică. După prelevarea mostrelor și teste amănunțite în ianuarie 2019, rezultatele testelor vor determina producția ulterioară în masă. (răspuns refrazat al CTO-ului Liu Cai din AMA-ul de pe Telegram din decembrie)

Tokenomics

Moneda nativă folosit este Waltoncoin (WTC). Utilizările WTC includ, dar nu sunt limitate la:

 • Emiterea de sub-ramuri
 • Dividende
 • Sistem de credit ipotecar
 • Exchange de active distribuit (Distributed Asset exchange)
 • Sistem de votare și guvernare distribuită (Distributed voting and governance system)

O elaborare mai amănunțită a utilizărilor WTC poate fi găsită aici.

Capitalizarea de piață: 52 milioane $ (Locul 86)

Prețul curent: 1.27 $ (6 aprilie 2019)

Suma maximă posibilă: 100.000.000 WTC

Suma în circulație: 41.007.759 WTC

Distribuția token-urilor WTC

Factori ce determină creșterea cererii WTC:

– Nevoia ramurilor secundare de a cumpăra WTC de pe exchange-uri pentru a plăti SMN-urile (Super Master Noders) ca recompensă pentru conexiunea datelor și interacțiunea între ramuri).       

– Pe măsură ce cantitatea de date încărcate crește, precum și numărul de ramuri secundare, cantitatea de WTC folosită va crește și ea.

Factori ce determină micșorarea cantității WTC:

WTC este consumat când clienții finali caută valoarea hash a produselor trasabile pe ramura principală și în timpul verificării datelor de produs în procesul încărcării pe blockchain. Ca utility token, creșterea utilizării rețelei va rezulta în mai mult WTC consumat, scăzând astfel cantitatea de WTC.

Token-urile WTC sunt folosite pentru:

 • Scrierea de valori hash, sau “amprente digitale”, de la ramuri secundare către ramura principală Waltonchain. Acesta este unul dintre scopurile ramurii principale – sincronizarea tuturor ramurilor secundare.
 • Accesarea datelor/informației de la ramuri secundare. Fiecare interacțiune între ramuri secundare va consuma WTC.
 • Crearea de ramuri secundare.

Ecosistem

Waltonchain este format dintr-o ramură principală, Waltonchain, și multe alte ramuri secundare, ce rulează independent de ramura principală. Avantajele de a avea ramuri secundare includ evitarea congestionării ramurii principale, deoarece tranzacțiile principale sunt rulate și stocate în ramurile secundare, în loc să fie prezente pe ramura principală ca in cazul multor alte proiecte. Aceasta oferă o scalabilitate infinită, deoarece având mai multe ramuri secundare rețeaua principală nu se va congestiona sau suprasolicita.

Ecosistemul Waltonchain

Ramurile secundare sunt pe deplin personalizabile pentru nevoile specifice ale partenerilor, precum: ar putea să devină o ramură publică sau privată, ar avea algoritmi de consens diferiți de ramura principală, ar avea ramuri ierarhice (ramuri in ramuri), găzduirea ICO-urilor acestor ramuri secundare, suportul pentru diverse limbaje de programare precum Solidity, C++, Java, Python etc. Companiile pot de asemenea să cumpere ramuri secundare deja create ce funcționează pentru alte companii.

Principalul scop al platformei Waltonchain este de a conecta datele (data). În ecosistemul Waltonchain, arhitectura multi-ramură formată din ramura principală și ramurile secundare urmează trendul de dezvoltare cu acoperire între diversele domenii ale tehnologiei blockchain. Ramurile secundare inovative pentru diverse industrii folosesc hardware-ul IoT de achizitie de date criptată și securizată pentru a integra în profunzime logica de afaceri a industriilor specifice și crearea unui mecanism de expansiune cu o vitalitate puternică. Waltonchain este dedicat incubării a 50 de proiecte de ramuri secundare globale remarcabile cu scopul de a construi un ecosistem blockchain masiv.

Mecanismul de consens

Mecanismul de consens al Waltonchain WPoC (Waltonchain Proof of Contribution) este unul dintre cele mai importante mecanisme pentru a menține dezvoltarea benignă a ecosistemului Waltonchain. WPoC include trei componente: PoW (Proof of Work) + PoS (Proof of Stake) + PoL (Proof of Labor). Ramura principală folosește atât PoW, cât și PoS pentru a rezolva problemele de încredere în ceea ce privește verificarea datelor, stocarea și circulația în activitățile economice din cadrul ecosistemului.

PoL este un mecanism de consens foarte nou pentru transmiterea datelor și schimbul token-urilor între diverse noduri principale, secundare și între ramurile secundare de pe rețeaua Waltonchain. Inițial, SMN-urile vor efectua PoL. GMN-urile si MN-urile vor fi luate în considerare la o dată ulterioară.

“Labor-ul” din PoL este diferit de conceptul actual de “work” sau “stake”. Este un mecanism cu o însemnătate mai realistă. Labor-ul se referă la sarcinile efective care sunt prestate, precum datele ce sunt încărcate sau tranzacțiile ce sunt confirmate. Diferit de hash power-ul pur (PoW) sau competiția numărului de token-uri (PoS), PoL pune mai mult accent pe contribuția efectivă a unui nod către altele din mecanismul dintre ramuri. PoL va promova minatul pe blockchain și utilizare datelor intre ramuri, încurajând astfel un număr tot mai mare de participanți înspre ecosistemul Waltonchain. Nodurile dintre ramuri nu primesc doar recompense PoW și PoS, ci și de la ramurile secundare.

Întregul ecosistem Waltonchain asigură protecția blockchain-ului prin calcule și tokenizare bazate pe mecanismul de combustibil (Gas) rezonabil. De aceea este necesar ca ambele să realizeze transmisiunea între ramuri fără să afecteze circulația datelor și menținând mecanismul Turing complet al ecosistemului Waltonchain. Este realizat prin transmiterea datelor între ramuri: extragerea hash-urilor și indicilor bazați pe caracteristicile datelor și stocarea de pe ramura principală Waltonchain face convenabilă căutarea datelor pe rețeaua Waltonchain pe viitor. Datele necesare pot fi găsite rapid și autenticitatea poate fi verificată rapid prin datele de la ramurile secundare.

Masternode-uri

Waltonchain are trei tipuri diferite de masternode-uri cu incentive variabile.

Primul este Guardian Master Nodes (GMNs). GMN-urile sunt pentru deținatori cu cel Putin 5000 WTC blocate în portofelele private începând cu 10 Dec 2017. În consecință, nu mai pot fi create alte GMN-uri. Rolul primar al GMN-urilor este de a confirma autenticitatea datelor intre ramuri încarcate de SMN-uri.

Master Nodes (MNs) – Statutul de MN este atins automat când un portofel privat are 5000 WTC.

Super Master Nodes (SMNs) – Va fi un total maxim de 99 SMN-uri. Pentru a aplica pentru SMN, utilizatorii nu trebuie să aibă mai mult de 100.000 WTC stocate pe o adresa ERC20 înainte de token swap și pe o adresă de portofel WTC după token swap. Ultima zi de calificare pentru SMN a fost 31 Decembrie 2018. Toate informațiile despre SMN și mecanismele de recompensare pot fi găsite aici:

Incentivele pentru minat pe rețeaua principală

Dezvoltările Hardware

Caracteristica de baza a Waltonchain este reprezentată de implementarea unui sistem de blockchain hardware pentru a asigura că datele de la sursă sunt autentice și de încredere.

Portofelul Hardware: Se numește Bamboo Wallet, iar pentru început va suporta WTC, BTC, și token-urile ERC-20.

https://medium.com/@Waltonchain_EN/waltonchain-bamboo-wallet-limited-pre-sale-da7381abb89e

Chip-uri RFID: Explicat mai sus la secția despre RFID

Mineri ASIC: Minerul ASIC va fi gata la sfârșitul lunii martie, și va fi urmat de o etapă de pre-vânzare cu reduceri pentru SMN-uri si GMN-uri (nu este sigur dacă și pentru MN-uri).

Chip-uri RFID: Explicat mai sus la secția despre RFID

Mineri ASIC: Minerul ASIC va fi gata la sfârșitul lunii martie, și va fi urmat de o etapă de pre-vânzare cu reduceri pentru SMN-uri si GMN-uri (nu este sigur dacă și pentru MN-uri).

IOT-CT03

Pe lângă un chip „system core”, antena ceramică UHF RFID este o altă componentă de bază a echipamentului de citire-scriere a datelor, ce definește caracteristicile transmisiunii modulelor și asigură comunicarea wireless cu chipurile RFID și tag-urile.

IOT-RU20

IOT-RU20 poate să recunoască automat tag-urile RFID la o viteza de 450 tag-uri/s și colectează date folosind semnale RFID. De aceea poate fi folosit în diferite sisteme RFID și scenarii de afaceri. Acest dispozitiv are toate funcțiile unui dispozitiv de citire-scriere, integrând totodată și funcțiile unui computer. Oferă procesare de date la nivel înalt, moduri de comunicare variate, incluzând wireless, și are interfețe multiple.

Avantajele IOT-RU20 includ: 1. Rata de interferență și citire greșită redusă, 2. Colectare de date și încarcare către blockchain, 3. Integrare avansată, ușor de utilizat, 4. Suport favorabil pentru aplicații orientate către consumatori la nivel înalt.

Producția în masă a Chip-urilor cu Receiver IR Mid-End:

Chip-ul cu receiver infraroșu mid-end (XMS8088) dezvoltat de către suportul tehnic al Waltonchain Silictec a intrat în faza de producție în masă.

Chip-ul este folosit în principal în produse controlate de la distanță prin infraroșu cu un domeniu de aplicație larg, de la aer condiționat, televizoare și alte electrocasnice până la jucării cu telecomandă, astfel acoperind practic fiecare industrie.

Celelalte două chip-uri dezvoltate de Silictec sunt: chip-ul cu receiver infraroșu high-end împotriva interferențelor Wi-Fi (XMS8098) și chip-ul cu receiver infraroșu low-end (XMS8090). Producția lor în masă este de asemenea programată pentru 2018. În afară de acestea, mai este și un chip cu tag UHF RFID care reprezenta baza hardware pentru blockchain-ul Waltonchain + soluții IoT și un chip core de minat în proces dezvoltare; prototipurile inginerești vor apărea în acest an. În particular, chip-ul cu tag UHF RFID va ajuta platforma Waltonchain să conecteze tot felul de date în Internet of Things pe viitor.

Dezvoltările Software

Sistemul WTC-Food:

Waltonchain a realizat un parteneriat cu Fuijan Skynovo IoT Technology cu scopul de a lansa prima platformă din lume cu dublu sens bazată pe tehnologia blockchain pentru trasabilitatea alimentelor – WTC-Food. WTC-Food va obține un beneficiu reciproc din partea consumatorilor, afacerilor și tehnologiei prin colectarea de informații, trasabilitatea informației și aprobarea creditelor. Tehnologia va fi promovată la scară largă și aplicată în industria alimentelor pe viitor.

Sistemul de trasabilitate a alimentelor bazat pe blockchain-ul Waltonchain și echipamentul hardware relevant includ echipamente de înregistrare video, senzori, terminale smart, o ramură secundară pentru trasabilitatea alimentelor, noduri între ramuri și o platformă de sistem pentru inspecția datelor. După adopția sistemului, hash-ul datelor poate fi extras și încărcat pe blockchain automat prin terminale smart pentru a asigura că datele sunt protejate de manipulare. Consumatorii pot verifica cu ușurință datele relevante prin sistemul de inspecție a datelor.

Sistemul WTC-Garment

WTC-Garment, prima platformă high-end din lume de trasabilitate a autenticității hainelor bazată pe tehnologia blockchain, este dezvoltată de liderul global în blockchain + IoT, Waltonchain, și principalul brand de haine high-end din China, Kaltendin. Platforma nu doar îmbunătățește eficiența operațiilor de afaceri ai retailerilor high-end în manufactură, logistică și managementul magazinelor prin soluții inteligente complete, ci și oferă de asemenea o experiență de shopping imersivă pentru clienți. Cu ajutorul Big Data, afacerea poate și să analizeze nevoile clienților, să îmbunătățească calitatea serviciului, utilizarea datelor, vânzările magazinelor și cifra de afaceri.

Sistemul facilitează circulația datelor în producție, logistică, depozite, vânzări și alte parți, și asigură autenticitatea datelor și trasabilitatea fiecărei piese de îmbrăcăminte. Poate simplifica procesul, reduce costul pentru întreprinderi și asigură interesul consumatorilor prin faptul ca le permite să verifice cu ușurință autenticitatea și calitatea hainelor cumpărate.

Ramuri secundare publice

Freyrchain urmărește să construiască prima platformă big data Blockchain + Cultură, o platformă decentralizată cu o reputație bună pentru stocarea digitală a operelor de artă și creșterea numărului de iubitori de arta.

FashionET urmărește să construiască o lume a modei de calitate, o comunitate de modă inițiată de utilizatori în care aceștia își pot exprima dorințele. Cel mai nou conținut in modă din jurul lumii este descoperit, produs și colectat pe FashionET.

MoneyNet este o comunitate crypto importantă din Coreea de Sud. Oferă ultimele știri despre blockchain și criptomonede, informații despre moduri de investiții, analize tehnice, analize de proiect și tutoriale pentru începători. Pe fundația tehnologiei sale și a anilor de expertiză, MoneyNet este determinată să creeze o comunitate de utilizatori unde aceștia primesc recompense proporționale bazate pe contribuția adusă.

Echipa Waltonchain

Echipa acestui proiect este formată dintr-un grup de pioneri specializați în integrarea tehnologiei blockchain, IoT și a tehnologiei RFID. Printre membrii echipei se numără talente coreene și chinezești de elită din cercurile de afaceri, academice și de investiții. Aceștia se străduiesc să extindă tehnologia blockchain în IoT, cu un angajament puternic spre a conduce valurile tehnologiei în aceste timpuri ce se schimbă rapid. Următoarea diagramă reprezintă structura organizațională a echipei. Mai multe informații despre fondatori, membrii echipei și consilieri pot fi găsite aici.

Structura organizațională a Waltonchain

Echipa este formată (incluzând subsidiarele) din  181 de membri, dintre care 75% dezvoltatori. În particular: Silitec Group – 99 de membri, Waltonchain echipa de operațiuni  – 18 membri, Ginkgo Capital – 9 membri, și Xiamen IoT (Citylink + ZhongChuan) – 55 membri. Acestea sunt statistici oferite de echipa Waltonchain în AMA-ul din decembrie de pe Telegram.

Partea a II-a: Parteneriate strategice și legături guvernamentale

Institutul Blockchain Waltonchain:

Waltonchain a semnat o înțelegere cu Korean Standards Assocition (KSA) cu privire la cooperarea în ariile de bază ale dezvoltării blockchain-ului.

Despre KSA: Korean Standards Association, o organizație publică sub Ministerul Comerțului, Industriei și Energiei (MOTIE), a fost fondată pentru a contribui la dezvoltarea economiei Coreene prin impulsionarea standardelor industriale și a managementului calității, prin acest lucru fiind promovate tehnicile științifice și îmbunătățită eficiența producției.

Prin această înțelegere, ambele părți vor coopera în următoarele trei aspecte:

 1. Conceperea și operarea unui program de educație despre tehnologia blockchain
 2. Includerea și operarea unui sistem privat de calificare blockchain și verificare a calificărilor.
 3. Participarea și operarea subiectelor de suport guvernamental în industria blockchain.

Dongdaemun Fashion Town:

Dongdaemun Fashion Town: este cel mai mare district de modă din Coreea de Sud, cu magazine angro, magazine individuale și spații culturale de care vizitatorii se pot bucura. Este cea mai populară zonă de cumpăraturi de modă pentru sud-coreeni și un loc ce trebuie neparat vizitat de către străini, având 1 milion de vizitatori zilnici și 8 milioane de vizitatori străini în fiecare an. Există mai mult de 35.000 de magazine în acest oraș de modă care generează 50 mld. KRW în vânzări zilnice, fiind unul dintre cele mai mari piețe de modă din Asia.

S-a ajuns la o înțelegere în ceea ce privește aplicarea tehnologiei blockchain și comercializarea chip-urilor RFID în zona turistică Dongdaemun Fashion Town. Participanții la această înțelegere vor lucra împreună pentru a promova dezvoltarea și aplicarea tehnologiei blockchain + RFID în domeniile de distribuției de retail, logistică, management de magazin, și serviciu clienți. Waltonchain va oferi chip-uri RFID și cititoare dezvoltate independent de către companie cu scopul de a fi utilizate în Dongdaemun Fashion Town.

Acesta este doar primul pas în colaborarea cu DDM. Waltonchain va dezvolta aplicații blockchain pentru industria hainelor împreună cu DDM cu scopul actualizării/dezvoltării aceastei industrii prin tehnologie, pentru a reduce costul fiecărui proces, administra mai bine datele și a crește vânzările.

Industria de îmbrăcăminte/fashion este o parte importantă a ecosistemului Waltonchain și orice progres va fi benefic pentru dezvoltarea cunoașterii brand-ului Waltonchain, a ecosistemului, precum și pentru deținătorii de token-uri pe termen lung.

Alibaba Cloud

Parteneriatul dintre Xiamen ZhongChuan IoT Industry Research Institute (subsidiara Waltonchain) și Alibaba Cloud va oferi celor de la Alibaba Cloud multiple soluții de aplicații IoT create de ZhongChuan IoT și va ajuta la stabilirea unui hub de inteligență artificială pentru management urban și promovarea dezvoltării de orașe inteligente (smart city).

Parteneriatul se axează pe:

 • Promovarea tehnologiei blockchain Waltonchain pentru a atinge acoperire IoT municipală și comercială.
 • Înființarea de noi orașe smart în Xiong’an și Yuhang
 • Construirea de scheme pentru orașe smart și aplicarea lor; optimizarea alocării resurselor și realizarea de alocare inteligentă a resurselor prin tehnologia blockchain + IoT

Ca partener Alibaba Cloud, Xiamen ZhongChuan IoT Industry Research Institute asistă la dezvoltarea Wuzhi New City. Cu ajutorul Alibaba Cloud IoT Smart City Platform și a partenerilor săi, Wuzhi New Industry City a atins digitalizarea completă și un control coordonat.

În New Industry City, Xiamen ZhongChuan organizează situl de construcție inteligentă. A integrat în macarale senzori de variație a razei, înălțime, greutate. Acest lucru garantează siguranța macaralei și previne macaralele de a se lovi una de cealaltă sau de alte structuri inginerești. Xiamen ZhongChuan oferă de asemenea manageri de proiect cu indicatori de siguranță la fața locului precum cofraje înalte sau gropi de fundație adânci etc. Pe baza rezultatelor analizei datelor, Institutul identifică probleme de siguranță și oferă avertizări în avans pentru realizarea cuprinzătoare a managementului acestui sit de construcții inteligent conectat la Internet.

Unul dintre senzorii Zongchuan

Huodull Technology:

Huodull

Ca lider global în logistică transfrontalieră, Huodull urmărește transformarea logisticii tradiționale prin integrarea datelor și a tehnologiilor cloud. Acestea ajută întreprinderile mici și mijlocii să îmbunătățească eficiența logistică și să reducă costurile  prin modelul “Internet + servicii de logistică transfrontalier”.

Waltonchain va asista Huodull prin oferirea unei soluții blockchain care complimentează sistemele logistice

existente ale Huodull. Waltonchain și Huodull își vor uni resursele pentru promovarea aplicării tehnologiei blockchain în industriile de logistică și IoT prin avantajele făcute posibile de tehnologia blockchain. Acest parteneriat este o demonstrație de utilizare cu aplicabilitate în lumea reală și semnalizează o evoluție în protocoalele de comerț global.

GOME FINANCE:

GOME Finance: este o subsidiară a GOME Holdings Group. GOME FINANCE posedă utilizarea perfectă a serviciilor financiare pe scena retail bazându-se pe experiența lor în industrie de 31 de ani, știință și tehnologie, și suportul numeroșilor clienți satisfăcuți. La sfârșitul anului 2017, GOME FINANCE a atins o acoperire de 100% în China cu 1600 de magazine fizice de retail GOME Electrical Appliance în toată țara și oferea servicii financiare complete pentru 10 milioane de utilizatori.

Silictec, subsidiara Waltonchain și GOME FINANCE au ajuns la o înțelegere strategică de blockchain având ca scop unirea puterii financiare a platformei GOME în tehnologia financiară cu forța Silictec în tehnologia blockchain, cu scopul de a profita din plin de resursele lor de piață și caracteristicile tehnice și să construiască împreună o cooperare în afaceri, industrie și promoții de marketing.

ISHIJAH Trading:

Xiamen Ishijagh Trading Co., Ltd. se concetrează pe servicii de afaceri pentru aeroporturi. Este marca de cafea numărul 1 a Civil Aviation Administration of China (CAAC). În 2011 a fost autorizată oficial de Diaoyutai State Guesthouse să devină prima și singura marcă de cafea din provincia Fuijan, și singura marcă de cafea în serviciul aeroporturilor care a obținut drepturi de distribuție a cafelei Diaoyutai Coffee, un marcă de cafea servită în special de către șefii de stat străini și VIP-uri pe timpul vizitelor oficiale.

Acest parteneriat cu ISHIJAH se ocupă de aplicațiile practice ale RFID și blockchain în industria de catering, prin adoptarea tag-urilor RFID conectate de mâncarea comandată de clienți, și utilizarea platformei RFID de facturare inteligentă – un modul cu totul nou de facturare inteligentă bazat pe chip-uri. Datele sunt încărcate automat către ramură și include managementul integrat al mâncării și băuturilor.

Kaltendin si Skynovo:

Împreună cu Kaltendin și Skynovo, Waltonchain a lansat două proiecte pilot blockchain. Waltonchain e prima întreprindere care implementează modelul de public chain + IoT. A lansat prima platforma bazată pe blockchain de trasabilitatea a autenticității îmbrăcămintei de top, WTC-Garment, precum și primul sistem cu dublu sens bazat pe blockchain de trasabilitate a autenticității alimentelor, WTC-Food.

China Telecom (bransele Zhangzhou + Xiamen):

Fiind una dintre trei cele mai mare rețele de telecomunicații din China, China Telecom posedă resurse de platformă și rețea avansate și este prima care a construit o rețea NB-IoT cu cea mai mare acoperire din lume. Partenerul său, Citylink (subsidiara Waltonchain), își are punctele forte în ariile de inteligentizare si informatizare a orașelor prin produse hardware și software, soluții de sistem și aplicații ale tehnologiei blockchain. Prin combinarea avantajelor respective, cei doi parteneri au promovat împreună construcția de ora ș e inteligente și implementarea tehnologiilor Waltonchain în cartiere inteligente și salubritate inteligentă din Faza 1 a proiectului.

Citylink a dezvoltat coșuri de gunoi ecologice inteligente, un sistem inteligent de iluminat al străzilor și alte facilitați publice inteligente. Combinat cu tehnologia blockchain a companiei Citylink, coșurile de gunoi inteligente și sistemul de iluminat al străzilor se unesc cu tehnologiile de comunicație NB-IoT avansate și echipamentul de control prin senzori corespunzători pentru a obține monitorizare multi-index, dinamică, în timp real. Datele monitorizate inteligent trimise către sistemul de management prin modulul NB sunt încărcate automat către blockchain-ul Waltonchain pentru a obține sincronizarea monitorizării cu consum mare de energie și a controlului, precum și a echipamentului și a datelor din mediul înconjurător, cu platforma oraș inteligent/cartier inteligent. Acest lucru permite controlul în timp real al locațiilor facilitaților, condițiilor de lucru (ex: încărcarea coșurilor de gunoi, nivelul de luminozitate al luminilor stradale etc), și formarea unei conexiuni eficiente și autentice. De asemenea îmbunătățește semnificativ eficiența operațională, stabilitatea și siguranța facilităților, precum și reducerea foarte mare a costului de management și mentenanță.

Great Hall of China:

Este o clădire guvernamentală localizată la marginea estică a Tiananmen Square din Beijing. Este folosită pentru activități de ceremonie și legislative de guvernul Republicii Populare Chineze.

Waltonchain a fost invitat la acest forum împreună cu fostul ministru adjunct al Ministerului Științei și Tehnologiei al Chinei, Zhang Jing’an, fostul președinte al Băncii Chinei, conducătorul Blockchain Working Group al National Internet Finance Association of China, Li Lihui, fostul director adjunct al Development Research Center al State Council al Chinei, Hou Yunchun, precum și alți oficiali și experți. Forumul urmărește să ajute companiile pentru a explora mai departe oportunitățile de dezvoltare a economiei digitale și promovarea inovațiilor tehnologice ale întreprinderilor folosind o abordare unificată în scopul de a avea o contribuție pozitivă la construcția Chinei digitale.

Ca invitat distins al forumului, CEO-ul Waltonchain Mo Bing a discutat despre inovațiile tehnologiei blockchain cu oficialii prezenți. La forum, Mo Bing a vorbit despre dezvoltările globale actuale legate de tehnologia blockchain. De asemenea el a punctat faptul că tehnologia blockchain are o gamă de aplicații posibile extinse care nu sunt limitate la plăți financiare. Sistemul de încredere oferit de blockchain va aduce valoare societății, aceasta fiind piatra de temelie a societății smart în viitor.

Vizita oficialilor Fujian Provincial DRC:

Fujian Provincial Development and Reform Comission este un departament administrativ sub Fujian Provincial Government; operarea sa este ghidată de National Development and Reform Commission of China. Principalele responsabilități sunt: implementarea și coordonarea politicilor economice, studiul politicilor de dezvoltare economică și socială locale, implementarea controlului macroeconomic la nivel provincial, și coordonarea completă a dezvoltărilor economice și sociale.

Directorul adjunct al Fujian Provincial DRC a vizitat subsidiara Waltonchain IOT Technology CO., Ltd în Xiamen, Provincia Fuijan. El a vizitat sala de expoziție a IOT Unmanned Clothing Retail Store (Magazinul de îmbrăcăminte IoT operat fără personal) pentru a afla despre aceasta soluție. Soluția utilizează RFID și tehnologia blockchain, aceasta integrează o platformă cloud blockchain Big Data și terminale inteligente personalizate. Soluția are ca scop gestionarea terminalelor inteligente, stocarea datelor de produs și analizarea datelor de operațiune în timp real a fiecărui magazin. Aceasta realizează toate funcțiile de stocare, casier, anti-furt și inteligentizarea ghidului de cumpăraturi.

Magazinul de îmbrăcăminte IoT operat fără personal

Vizita delegației din Zigong City, Provincia Sichuan

O delegație din Zigong City, Provincia Sichuan a vizitat subsidiara Waltonchain Citylink. Din delegație au făcut parte oficialii din Zigong Municipal CPPCC Committee, deputați ai: National People’s Congress, comisiei Economiei și Informatizării, Dezvoltării și Reformei și administrației Turistice a Ziliujing District, Zigong City, Provinciei Sichuan. Citylink a prezentat sistemul său de Smart Wast Classification.

Smart Waste Classification System

Delegația a exprimat un interes sporit în sistemul dezvoltat de Citylink Technology și a lăudat realizările inovației R & D ale Citylink în acest domeniu. Domnul Liu, directorul adjunct al Ziliujin District Tourism Administration of Zigong City, a aflat și despre posibilele aplicații ale sistemului pentru atracțiile turistice, exprimându-și dorința de a realiza o colaborare strânsă pe viitor.

Pentru Waltonchain viitorul sună bine, date fiind echipa de top și legăturile guvernamentale. Chiar dacă bear market-ul ar continua, compania are destule resurse și deja generează venituri pentru a-și continua expansiunea.

”Ca o notă personală, sunt absolut sigur că Waltonchain va ajunge în top 4 criptomonede,” potrivit spuselor domnului Mo Bing.

Pentru mai multe discuții și noutăți din lumea Waltonchain/crypto, vă invit sa vă alăturați grupului 🇷🇴 Waltonchain Romania 🇷🇴 : https://t.me/WaltonChainRomania

@ Cristian Nicula.