Să deții criptomonede poate suna bine, dar cu siguranță este dificil. În loc să se încreadă în  terțe-părți, ‘hodlerii’  și-au pus încrederea în algoritmi, matematică și coduri, multe dintre ele fiind chiar dificile de înțeles chiar și pentru experți. Dar un nou parteneriat ar putea aduce lumea cripto mai aproape de publicul larg, prin educație gratuită în domeniul tehnologiei blockchain.

Zilliqa, platforma cu blockchain scalabil, s-a alăturat unei societăți studențești de la King’s College din Londra cu scopul de a lansa o serie de workshop-uri (proiecte) practice și gratuite despre tehnologia blockchain. Programul numit Blockchain A-Z va avea prima sesiune pe 26 martie. Fiecare workshop va dura 4 săptămâni, sub supravegherea directorului departamentului de marketing al platformei Zilliqa, Saiba Kataruka.

”Suntem foarte încântați să interacționăm cu o comunitate creativă.” a spus Kataruka. ”Pentru cei care încep de la zero, sperăm că Blockchain A-Z le va oferi cunoștințele de bază necesare pentru a lucra în unul dintre cele mai interesante sectoare din industria tehnologică din zilele noastre.”

Image result for zilliqa education

Deși Blockchain A-Z va fi disponibil doar studenților de la King’s College din Londra, organizatorii speră ca până la sfârșitul anului să se extindă și către alte universități.

Workshop-urile vor fi disponibile studenților de la diverse profile, explorând atât aspectele economice, cât și aspectele tehnologice ale tehnologiei blockchain, au spus fondatorii într-un comunicat de presă. În plus, studenții vor afla despre limitările tehnologiei și barierele existente legate de adopția acesteia. Participanții vor fi, de asemenea, invitați să aplice pentru programul Ecosystem Grant, ce dispune de un fond de 5 milioane de dolari pentru dezvoltarea tehnologiei blockchain.

Pentru studenți, aceste workshop-uri reprezintă o ”oportunitate valoroasă” pentru a lucra cu una dintre cele mai importante platforme din tehnologia blockchain, conform declarației lui Jun Ming Yong, președintele KCL Blockchain.

În ultimii ani, am observat o cerere tot mai mare pentru educație cu privire la tehnologia blockchain,” a spus Jun Ming Yon. ”În mijlocul acestui entuziasm aprins ce înconjoară această tehnologie în curs de dezvoltare, am constatat că există o lipsă de îndrumare și resurse pentru elevii talentați dornici să-și înceapă cariera în această lume a tehnologiei blockchain.”

Este, de asemenea, un câștig mare pentru Zilliqa, ce speră ca aceste workshop-uri gratuite să atragă viitori dezvoltatori și experți în acest ecosistem înfloritor.

”Educația despre tehnologia blockchain este esențială pentru a asigura un viitor sustenabil pentru întreaga industrie,” a spus CEO-ul Zilliqa, Xinshu Dong. ”Cu rădăcinile platformei Zilliqa în cercetările academice, Blockchain A-Z ne permite nu doar să dăm înapoi academiei, dar și să interacționăm cu următoarea generație de talente și să-i echipăm cu cunoștințele și resursele necesare pentru a-și aduce la viață ideile.”